Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  7:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 19:14

Agrotica 2024: Άνοιξε τις πόρτες της η Διεθνής Έκθεση – Ηχηρή παρουσία της ΕΘΕΑΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με φόντο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις κινητοποιήσεις των αγροτών ανά την Ελλάδα, «άνοιξε» τις πόρτες της σήμερα, Πέμπτη (01/02) η 30η διεθνής έκθεση Agrotica 2024 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στον αγροτο-οικονομικό τομέα στη χώρα και µία από τις σημαντικότερες εκθεσιακές διοργανώσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη.

Ηχηρή παρουσία θα έχει για ακόμη μία χρονιά η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), με “πλούσια” ατζέντα δράσεων. Αρχικά, από σήμερα, Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή (04/02), μπορείτε να μας επισκεφθείτε, μεταβαίνοντας στο Περίπτερο 2, Stand 24, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επί των τρεχόντων δεδομένων και προβλημάτων, που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα.

Agrotica 2024 ΕΘΕΑΣ

Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρούσας έκθεσης, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, η ΕΘ.Ε.Α.Σ. θα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές εκδηλώσεις. Η πρώτη θα τελεστεί από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τα «Συνεργατικά Σχήματα του Αγροδιατροφικού Κλάδου» από τις 10.00-12:45 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Αίθουσα «Olympias» στην οποία από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ., θα μετέχουν ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης, καθώς και Συνεταιρισμοί – μέλη μας (Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙNΔΟΣ, Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας ”Γάλα Ελάςς”, Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, στις 14.00 θα ακολουθήσει η ημερίδα μας με θέμα «Ελληνική Γεωργία: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας – Η περίπτωση της Θεσσαλίας» παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελευθέριου Αυγενάκη στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Αίθουσα C.

Κατά τη διάρκεια αυτής, καθηγητές και ειδικοί θα παρουσιάσουν τη μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο της ΕΘ.Ε.Α.Σ. για την πλήρη ανάταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Διαβάστηκε 276 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία