Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  4:05 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 01:11

Η Παναγία Φοινικιάς στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού (Βίντεο - Φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαγευτικές φωτογραφίες από την Παναγία Φοινικιά ή Θυμικιά στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού μας παρουσιάζει ο Βασίλης Γαλατάς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την πανέμορφη αυτή περιοχή.

Ο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου βρίσκεται πάνω σε νησίδα στην καρδιά της λιμνοθάλασσας, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό. Η περιοχή αυτή ονομάζεται Φοινικιά, εξού και το προσωνύμιο Παναγιά η Φοινικιά.

Ο ναός έχει αφιερωθεί στην Παναγία η οποία ευλογεί και αγιάζει την εργασία των ψαράδων και των εργαζομένων στις αλυκές. Εορτάζει μεγαλοπρεπώς την 23 Αυγούστου και την 21η Νοεμβρίου.

Το εκκλησάκι της Παναγίας Φοινικιώτισσας βρίσκεται σε μια νησίδα μέσα στην λιμνοθάλασσα στη περιοχή Φοινικιά, το οποίο χτίστηκε το 1804 λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μεσολόγγι στον δρόμο προς το Αιτωλικό.

Η νησίδα συνδέεται με το οδικό δίκτυο με ήπιο χωματόδρομο. Το εκκλησάκι λειτουργεί περιστασιακά, ενώ στην παραλία που σχηματίζεται δεξιά και αριστερά του χωματόδρομου, το καλοκαίρι είναι ιδανικό μέρος για θεραπευτικά λασπόλουτρα.

Μάλιστα, την περιοχή επισκέπτονται πλήθος επισκεπτών για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες της πλούσιας σε θεραπευτικά συστατικά λάσπης της περιοχής και του αλατιού.

Φωτογραφίες – video του Βασίλη Γαλατά.

Πληροφορίες kalyvia.gr

Διαβάστηκε 288 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 01:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.