Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:33 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 09:02

Τελετή Απονομής Βραβείων «Gina Bachauer -Νικολάου Δούμπα 2023»: Βραβεύτηκαν οι Αγρινιώτες Ηλίας Φουλίδης (πιανίστας) και Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνος)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μια σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο, καθώς  οι διακεκριμένοι Αγρινιώτες μουσικοί, Ηλίας Φουλίδης (πιανίστας) και Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνος) είναι ανάμεσα στους μουσικούς που τους απονέμεται βραβείο στην τελετή  Απονομής Βραβείων «Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2023»

Πιο αναλυτικά από την σελίδα στο facebook Constantine P. Carambelas-Sgourdas:

Η Τελετή Απονομής Βραβείων «Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2023», στη Συναυλία «Νέων Βραβευμένων Σολίστ και Συνόλων» και στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική για όλους».

Αγαπητά Μέλη, Φίλοι και Φίλες του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας,

Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην Τελετή Απονομής Βραβείων «Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2023» και στη Συναυλία Νέων Βραβευμένων Σολίστ και Συνόλων, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00, στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 16.30, και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική για όλους-Μοιραζόμαστε τη μουσική που αγαπάμε», με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών νέων μουσικών και συνόλων.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6945398855.

Τα «Βραβεία Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2023» απονέμονται στα παρακάτω πρόσωπα και φορείς:
1) Βραβείο «Πολιτιστικής Προσφοράς και Φορέα που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια» απονέμεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και στη διευθύντριά του Ντίνα Αδαμοπούλου, 2) Βραβείο «Πολιτιστικής Προσφοράς και Μουσικής Εκπαίδευσης» απονέμεται στην πιανίστα, παιδαγωγό και καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Μαρία Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, 3) Βραβείο «Εικαστικών Τεχνών» απονέμεται στην χαράκτρια, ζωγράφο και παιδαγωγό Ρένα Ανούση-Ηλία, 4) Βραβείο «Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» απονέμεται στη ζωγράφο Θωμαή Κόντου, 5) Βραβείο «Πολιτιστικής Προσφοράς» απονέμεται στη συγγραφέα και ερευνήτρια Μιράντα Σοφιανού, 6) Βραβείο «Παιδικού Μουσικού Βιβλίου» απονέμεται στην υψίφωνο και συγγραφέα Τζίνα Φωτεινοπούλου, 7) Βραβείο «Σολίστ» απονέμεται στον πιανίστα Ηλία Φουλίδη και 8)Βραβεία «Ανερχόμενων Σολίστ» απονέμονται στους πιανίστες Βασίλη Γάββαρη, Γιώργο Δαρμή και Αγγελική Διαμαντή.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Στο μουσικό μέρος της Τελετής Απονομής των «Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2023» συμμετέχουν οι βραβευμένοι πιανίστες Βασίλης Γάββαρης, Λουκάς Δέλλιος, Αγγελική Διαμαντή, Γιώργος Δαρμής, Κωνσταντίνα Σταύρου και Ηλίας Φουλίδης, όπως και ο βραβευμένος φλαουτίστας Χρήστος Πηλός. Τη συναυλία πλαισιώνουν το σύνολο της «Σχολής Μπαλέτου Φωτεινής Παυλοπούλου» και το Φωνητικό Σύνολο «Πελειάδες», υπό τη διεύθυνση της Σταματίας Χωρεψιμά.

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης βιρτουόζας του πιάνου Gina Bachauer (1913-1976) και να αναδείξει νέους χαρισματικούς μουσικούς. Πρόκειται για έναν από τους πλέον δραστήριους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς.

Συνεχίζει το μουσικό και κοινωνικό όραμα της Gina Bachauer. Υποστηρίζει και προβάλει νέους προικισμένους σολίστ, πραγματοποιεί συναυλίες επιλεγμένων νέων μουσικών και συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού, ενώ διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα και τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman, όπως και master classes. Κάθε καλοκαίρι, πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Gina Bachauer. Τελευταία και κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, αποτελεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα, τα οποία απονέμονται σε εξέχουσες προσωπικότητες και σημαντικούς φορείς για την ξεχωριστή συνεισφορά τους στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Η εν λόγω εκδήλωση ολοκληρώνεται με τη Συναυλία Διακριμένων Νέων Σολίστ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.

Κατά την διάρκεια της πορείας του, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer έχει συμπράξει με λαμπρές προσωπικότητες της κλασικής μουσικής σκηνής, όπως οι Wolfgang Sawallisch, Ζubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Murray Perahia και Alicia de Larrocha, καθώς και με γνωστές ορχήστρες, όπως οι Philharmonia Orchestra και Israel Philharmonic Orchestra.

Ο Σύνδεσμος Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας (ΣΑΙΕΚΑ) ιδρύθηκε το 1978 με σκοπούς τόσο την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πρωτεύουσας, όσο και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εμπορικούς τομείς της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας και σημαντικής δράσης του, έχει λάβει σοβαρές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις.

Ο Νικόλαος Δούμπας (Βιέννη 1830 – Βουδαπέστη 1900) υπήρξε μεγάλος Έλληνας φιλάνθρωπος, ευεργέτης, επιχειρηματίας, φιλόμουσος, συλλέκτης μουσικών χειρόγραφων και στενός φίλος των Richard Wagner και Johann Strauss.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.