Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024  9:06 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 19:33

Θερμά λόγια για τη Δυτική Ελλάδα και τον Ν. Φαρμάκη από τον Αμερικανό υφυπ. Εξωτερικών (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έναν φίλο της Δυτικής Ελλάδας συνάντησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Ντουμπάι.

Ο Τζέφρι Ρος Πάιατ που διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα έως το 2022, συμμετείχε στις εργασίες της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) με το νέο του ρόλο ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων.

Στη συνεδρία που ήταν ομιλητής αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και για τις προσπάθειες που κάνει η περιοχή, ειδικότερα στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Μεταξύ άλλων , ο πρώην πρέσβης, εστίασε στο ρόλο του Πανεπιστημίου Πατρών και του Επιστημονικού Πάρκου σημειώνοντας ότι συνδέονται με τις σπουδαίες εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία του υδρογόνου.

Ένα ακόμη στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει ο Ν. Φαρμάκης για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια αναγνωρίζεται ως «εργαστήριο ενεργειακών τεχνολογιών» και ως τέτοια έχει βάσιμες προοπτικές να καταστεί ενεργειακός κόμβος.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των εργασιών της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) ο Νεκτάριος Φαρμάκης, έθεσε την αξιοποίηση της γεωργίας – και ιδιαίτερα των δενδρωδών καλλιεργειών – για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την αγροτική οικονομία.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.