Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:26 μμ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 11:30

Τι γυρεύουν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου η επίσκεψη ολιγομελούς κλιμακίου αποτελούμενου από δυο εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας και δυο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη η οποία είχε γίνει γνωστή από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Τα σχετικά κλιμάκια επισκέπτονται δικαστήρια σε όλη τη χώρα την τελευταία διετία με σκοπό τη σφαιρική εικόνα για την κατάρτιση του νέου δικαστικού χάρτη αλλά και την απόδοση του δικαστικού μας συστήματος. Αντίστοιχες επισκέψεις κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα και σε άλλες χώρες.

Εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί εμπλέκεται η Παγκόσμια Τράπεζα σε αυτή τη διαδικασία ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει πως επηρεάζει η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης την οικονομία και φρενάρει τις επενδύσεις.

Στο Αγρίνιο οι δυο εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας (καταγόμενοι από χώρες της Βαλκανικής) και του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχουν συναντήσεις με τους δικαστικούς και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.