Κυριακή, 25η Φεβρουαρίου 2024  8:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:40

Γ.Σ.Ε.Ε.: Συνάντηση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ

μετά τη συνάντηση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επισκεφτήκαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημερώσαμε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν το κόσμο της μισθωτής εργασίας, ιδίως τους πιο φτωχούς, τους πιο επισφαλείς, τους πιο ευάλωτους συναδέλφους μας.

Την εποχή της μεγάλης ακρίβειας, η οποία απ’ ότι φαίνεται δεν είναι κάτι εφήμερο, περαστικό αλλά ήρθε για να μείνει, που έχουμε μειώσεις των αποδοχών, όχι των ονομαστικών αλλά της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους μισθωτούς της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί να αποκατασταθεί το δίκαιο και το λογικό, όπως νομίζω αναγνωρίζει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων, το εργατικό δίκαιο και κυρίως να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και η Εθνική Γενική, η οποία ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό και οι Κλαδικές Συμβάσεις οι οποίες κυριολεκτικά έχουν διαλυθεί. Αυτά, όπως και άλλα ζητήματα που αφορούν στο κράτος πρόνοιας, στο κράτος δικαίου, απασχόλησαν τη συζήτησή μας και είδαμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει και αυτή  όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και νομίζω ότι ο λόγος της θα ακουστεί.

Διαβάστηκε 140 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.