Τρίτη, 5η Μαρτίου 2024  3:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 18:12

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο 3ο Συνέδριο Μεσογειακής Καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Μεσογειακής Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα ως επίσημος προσκεκλημένος, στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών και συνεργειών που έχει αναπτύξει με την Περιφέρεια της Απουλίας και το Διεθνές Μεσογειακό Ινστιτούτο Αγροδιατροφής.

Το Συνέδριο, έλαβε χώρα στην έδρα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Αγροδιατροφής στo Valenzano του Bari, από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2023 και εστίασε στην ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας των νέων υποστηρίζοντας μια ολιστική μεταμόρφωση της σκέψης, στοχευμένη στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

Στο κέντρο των εκδηλώσεων, στα εγκαίνια του Μεσογειακού Hub καινοτομίας, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής εκλήθη να μεταφέρει ως καλή πρακτική τη λειτουργία και διαχείριση των 2 Hub στην Αιτωλοακαρνανία τα δυο τελευταία έτη στο πλαίσιο του ίδιου έργου.

Το πάνελ του Συνεδρίου φιλοξένησε τον Ebmondo Cirielli, Υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνών Συνεργασιών, τον Francesco Paolo SISTO, Υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον Donato Pentassuglia, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας της Απουλίας και τον Maurizio Raeli, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Μεσογειακού Ινστιτούτου Αγροδιατροφής.

Κατά το διήμερο των εργασιών, υλοποιήθηκαν παράλληλες συναντήσεις εργασίας ωρίμανσης εταιρικών σχημάτων και προτάσεων στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσκλησης του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Ιταλία, που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενθάρρυνση της καινοτομίας, τη δημιουργία νέων εργαλείων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 169 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.