Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  8:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 17:55

Οι σκέψεις στο δήμο Αγρινίου για τρία υπόγεια πάρκινγκ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρόβλημα της στάθμευσης το Αγρίνιο είναι πλέον πανθομολούμενο. Το οχήματα πληθαίνουν, οι θέσεις μειώνονται ως συνέπεια και των πεζοδρομήσεων-αναπλάσεων σε κεντρικούς δρόμους ενώ επιτείνεται και από τη νοοτροπία κάποιων που χρησιμοποιούν τα οχήματα και σε μικρές αποστάσεις.

Πρόσφατα είχε συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο να δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις ενώ επισήμανε και την ιδιωτική πρωτοβουλία αναφέροντας πως αναμένεται πως θα γίνουν και άλλα ιδιωτικά.

Κάποιες σκέψεις του δήμου για το ζήτημα της στάθμευσης λοιπόν αποτυπώθηκαν στα πλαίσια της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) με σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία πολιτών, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων.

Ο Δήμος Αγρινίου ανέφερε πως εργάζεται επάνω στη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι και το 2030.

Για το ζήτημα της στάθμευσης τα έργα προτείνεται η  δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης στο γήπεδο Παναιτωλικού, στα παλαιά σφαγεία, και στον περιβάλλοντα χώρο Αγίας Τριάδας σε συνδυασμό βέβαια με αναπλάσεις των εν λόγω περιοχών αλλά και ανάπτυξη νέων χώρων στάθμευσης εκτός οδού.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 530 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία