Παρασκευή, 26η Ιουλίου 2024  11:28 μμ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 22:03

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε. για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση , θέτει στο στόχαστρό του για μια ακόμη φορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα τους πιο αδύνατους από αυτούς , τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις .

Η πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα , συνδεδεμένο με την μισθωτή εργασία , ως οριζόντιο μέτρο , όχι μόνο δεν αποτελεί φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή , αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξησή της .

Πρόκειται για άδικο και αναχρονιστικό μέτρο , καθαρά φοροεισπρακτικού χαρακτήρα , το οποίο στοχεύει στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα , αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα .

Η λογική της κυβέρνησης , ενός διαρκώς αυξανόμενου κέρδους , των ελεύθερων επαγγελματιών , μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια οικονομικής κρίσης , πανδημίας και πολέμων , σίγουρα αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία .

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πλήθος των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της , προκειμένου να ανακαλύψει και να πατάξει την φοροδιαφυγή .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την βασική φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου , ειδικά τα άρθρα 11 έως 17 και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του , ξεκινώντας παράλληλα έναν ουσιαστικό διάλογο με την συμμετοχή όλων των φορέων , αναζητώντας μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής και την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών , με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε φορολογούμενου .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε , συμμετέχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς φορείς και τα Επιμελητήρια .

Διαβάστηκε 278 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News