Τρίτη, 5η Μαρτίου 2024  4:05 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 22:03

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε. για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση , θέτει στο στόχαστρό του για μια ακόμη φορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα τους πιο αδύνατους από αυτούς , τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις .

Η πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα , συνδεδεμένο με την μισθωτή εργασία , ως οριζόντιο μέτρο , όχι μόνο δεν αποτελεί φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή , αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξησή της .

Πρόκειται για άδικο και αναχρονιστικό μέτρο , καθαρά φοροεισπρακτικού χαρακτήρα , το οποίο στοχεύει στους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα , αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα .

Η λογική της κυβέρνησης , ενός διαρκώς αυξανόμενου κέρδους , των ελεύθερων επαγγελματιών , μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια οικονομικής κρίσης , πανδημίας και πολέμων , σίγουρα αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία .

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πλήθος των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της , προκειμένου να ανακαλύψει και να πατάξει την φοροδιαφυγή .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την βασική φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου , ειδικά τα άρθρα 11 έως 17 και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του , ξεκινώντας παράλληλα έναν ουσιαστικό διάλογο με την συμμετοχή όλων των φορέων , αναζητώντας μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής και την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών , με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε φορολογούμενου .

Ο Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε , συμμετέχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς φορείς και τα Επιμελητήρια .

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.