Πέμπτη, 22η Φεβρουαρίου 2024  12:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 19:57

Ο «χάρτης» της Υγείας είναι ο… ζόρικος για την κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Για το Φεβρουάριο μετατίθεται κατά πως φαίνεται η παρουσίαση του νέου δικαστικού χάρτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτή την εποχή με τους δικηγόρους σε αποχή για το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών θα ήταν too much, που λέμε και στο Βραχώρι, να ανοίξει ένα επιπλέον «μέτωπο».

Αν και η Δικαιοσύνη είναι ο πιο δύσκαμπτος τομέας στις μεταρρυθμίσεις η Κυβέρνηση φαίνεται, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, ότι βρήκε τον τρόπο να περάσει αυτή τη μεταρρύθμιση χωρίς πολύ μεγάλες τοπικές αντιδράσεις, αφού τα «μικρά» δικαστήρια δεν θα κλείσουν αλλά θα λειτουργούν εν είδει μεταβατικών δικαστηρίων, εκδικάζοντας υποθέσεις τρεις – τέσσερις φορές το μήνα. Εκεί που η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί είναι με τον υγειονομικό χάρτη. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, γιατί μπορεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα να έχει τριτοκοσμικούς χρόνους απονομής, αλλά ποτέ δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα των πολιτών. Εκεί βρίσκεται σταθερά η Υγεία.

Ο υγειονομικός χάρτης δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει άμεσα, όμως αρμόδια υπουργικά χείλη κάνουν σιγά – σιγά τις πρώτες νύξεις για το θέμα και δηλώνουν ότι προετοιμάζονται… Μετά τους διορισμούς των νέων διοικήσεων, με βάση το νέο νόμο, κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο 2024 θα έρθει και ο υγειονομικός χάρτης. Και εκεί θα χτυπήσουν «καμπάνες» για το Νοσοκομείο στο Μεσολόγγικαι κατ΄επέκταση για όλη την Αιτωλοακαρνανία- καθώς με πληρότητα 30-40% βρίσκεται προ πολλού στο στόχαστρο των πιθανών συγχωνεύσεων κτλ. Το ζόρι… του υγειονομικού χάρτη είναι πως, αν τελικά προχωρήσει, αυτό θα γίνει τη στιγμή που τα κενά στο προσωπικό επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις, όπως π.χ. συμβαίνει με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 170 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 20:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.