Σάββατο, 2η Δεκεμβρίου 2023  12:54 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 22:22

Τέλος το γκλίτερ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Απαγορεύτηκε λόγω μικροπλαστικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει το γκλίτερ και ήδη έχει σταματήσει την παραγωγή νέων προϊόντων. Ο λόγος πίσω από την απόφαση είναι η παρουσία μικροπλαστικών στο γκλίτερ.

«Είναι προοδευτική η απαγόρευση γιατί στα προϊόντα που ξεβγάζονται θα σταματήσει το 2024 και σε αυτά που δεν ξεβγάζονται θα σταματήσει το 2027. Τα προϊόντα που δεν ξεβγάζονται φεύγουν από επάνω μας αλλά όχι μέσω ύδρευσης», είπε η influencer Γιούλη Ατματσίδη στον ΣΚΑΙ.

«Στη Γερμανία δύο celebrities αγόρασαν τεράστιες ποσότητες γκλίτερ. Η αλήθεια είναι ότι είναι μία κατάσταση που δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος της καταστροφής στο περιβάλλον αλλά στη Γερμανία έχουν διαφορετική άποψη. Η ΕΕ δείχνει το δρόμο και θα δημιουργηθεί βιοδιασπώμενο γκλίτερ. Θα είναι ίδια η λάμψη απλά δεν θα διαρκεί», ανέφερε.

Γιατί απαγορεύεται το γκλίτερ;

Το γκλίτερ είναι μικροσκοπικά θραύσματα χημικά τροποποιημένων ή συνθετικών φυσικών πολυμερών. Πρόκειται ουσιαστικά για μικροπλαστικά που αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Αυτά τα σωματίδια, στην πραγματικότητα, δεν διαλύονται στο νερό, αποικοδομούνται αργά και μπορούν να προσληφθούν από ζωντανούς οργανισμούς, καταλήγοντας στο πόσιμο νερό και τα τρόφιμα.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.