Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  12:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 18:41

Από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια στο Αγρίνιο για να δει τον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια στο Αγρίνιο. 8.146 χιλιόμετρα δρόμο θα διανύσει ο Chuck Curti για να δει από κοντά τον Παναιτωλικό απέναντι στον Αστέρα!

Μη σας ξεγελάει το επίθετο. Δεν έχει καμία σχέση με το Αγρίνιο, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Ούτε καταγωγή, ούτε μακρινές ρίζες, τίποτα απολύτως, όπως είναι σε θέση ο ίδιος να γνωρίζει.

Ο Chuck Curti είναι αθλητικογράφος στην πόλη των 300.000 ψυχών, της πολιτείας της Πενσυλβάνια.

Ο άνθρωπος αυτός την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Αγρίνιο, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι που σχεδίαζε καιρό. Θα επισκεφθεί την πόλη μας για ένα τριήμερο, θέλοντας να περιηγηθεί στα μέρη μας και να δει την ομάδα μας από κοντά. Την ομάδα που και αυτός υποστηρίζει.

Μα πώς θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Ας πάμε πίσω, περίπου τρία χρόνια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κορωνοϊός κυριολεκτικά «θερίζει» και ο Chuck στις περιόδους της «σκληρής» καραντίνας αποφασίζει να… εντρυφήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς; Έτυχε. Γιατί ο Παναιτωλικός;

«Με εξίταρε η προσπάθεια που έκανε η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και ο τρόπος που τελικά τα κατάφερε. Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ», υπογραμμίζει, ενθυμούμενος την σεζόν που χρειάστηκε το μπαράζ με την Ξάνθη για την παραμονή.

Έκτοτε παρακολουθεί την ομάδα στενά. Εδώ και χρόνια έχει εξαιρετική εικόνα και άποψη της απόδοσής της και του ρόστερ. Πλέον έρχεται να γνωρίσει τον Παναιτωλικό που αγάπησε από την άλλη άκρη του ωκεανού δια ζώσης.

Στον Παναιτωλικό είναι ενήμεροι για την άφιξή του και του ετοιμάζουν την αντίστοιχη υποδοχή. Εξάλλου, πέρυσι του είχαν στείλει και εμφάνιση της ομάδας με την υπογραφή του αγαπημένου του, Νίκου Καρέλη.

Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην χώρα. Προ δεκαετίας είχε έρθει για τουρισμό.

Η παρουσία του στην Προυσιωτίσσης την Κυριακή είναι κάτι το πρωτοφανές για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει. Επαναλαμβάνουμε: Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, πολλώ δε μάλλον με το Αγρίνιο. Κι όμως, είναι Παναιτωλικός!

Πηγή: titormosnet.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.