Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  7:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 12:19

Σασμός: Η ανατριχιαστική σκηνή του πυροβολισμού – Βασιλική και Μαθιός “πεθαίνουν” μαζί με τον Νικηφόρο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Όλου του κόσμου η αγάπη δεν αντικαθιστά το βλέμμα του παιδιού σου. Όλα σκορπίσανε μέσα σε μια στιγμή»

Η σκηνή που τόσο περιμέναμε στον Σασμό θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας 30/10. Ένα από τα πιο δυνατά επεισόδια της σειράς έρχεται και το Youweekly.gr πέρα από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε σας αποκαλύπτει κατά αποκλειστικότητα διαλόγους αλλά και τι ακριβώς θα συμβεί, μέχρι ο Νικηφόρος να αφήσει την τελευταία του πνοή και η οικογένεια των Σταματάκηδων βουτηχτεί στο πένθος.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο του Σασμού την Δευτέρα 30/10


Ο Νικηφόρος έχει πάει στο καφενείο του Παντελή για να αντιμετωπίσει τον Παύλο Βρουλάκη. «Εσύ ρε έδωσες εντολή να σκοτώσουν τον παππού μου στη φυλακή;», θα τον ρωτήσει ο νεαρός άντρας, προτάσσοντας το όπλο προς το μέρος του. Ο Αντρέας, ο Τηλέμαχος και ο Λάζαρος θα προσπαθήσουν να τον ηρεμήσουν, ωστόσο ο Νικηφόρος από τον θυμό δεν βλέπει κανέναν μπροστά του και πυροβολεί. Η σφαίρα του θα περάσει ξυστά από το χέρι του Παύλου και ο Λάζαρος για να προστατεύσει τον ξάδελφό του Αντρέα με κάθε τρόπο, θα πιάσει από πίσω τον Νικηφόρο και θα τον πυροβολήσει. Ο νεαρός θα πέσει κάτω, ενώ μια λίμνη αίματος θα αρχίσει να δημιουργείται γύρω του.

Ο Παντελής και η Αννα θα τηλεφωνήσουν στον Μαθιό να του πουν τι συνέβη, ενώ η Στέλλα που θα είναι παρούσα τη μοιραία στιγμή, θα καλέσει το ασθενοφόρο. Κανείς δεν θα μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Ο Αντρέας προτρέπει τον Λάζαρο να τραπεί σε φυγή. «Φύγε και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σου μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο χωριό. Κρύψου και θα έρθω να σε βρω με τον Τηλέμαχο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν», θα του πει και ο άντρας θα τρέξει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ψυχορραγώντας. Ο Μαθιός κλονίζεται από τα νέα και τρέχει να βρει τη Βασιλική σε έξαλλη κατάσταση, η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί στο παιδί τους. Τα πάντα μαυρίζουν γύρω της και το μόνο που τη νοιάζει είναι να βρει ζωντανό τον μοναχογιό της.

Φτάνει, λοιπόν, στο νοσοκομείο και ζητά να τον δει. «Αφήστε με να δω το παιδί μου, να το κρατήσω στα χέρια μου», τους λέει και οι γιατροί δεν μπορούν να της χαλάσουν χατίρι. Ο Νικηφόρος αναγνωρίζει την παρουσία της μητέρας του και της ζητά με μισόλογα όταν γίνει καλά να πάνε οι τρεις τους ένα μεγάλο ταξίδι. Εκείνη δεν μπορεί παρά να του το υποσχεθεί και λεπτά αργότερα κλείνει τα μάτια του για πάντα. Ο θρήνος της θα γίνει αντιληπτός σε κάθε χώρο του παγωμένου νοσοκομείου και οι συγγενείς της που θα βρίσκονται έξω από το δωμάτιο της εντατικής, θα καταλάβουν. Η οικογένεια των Σταματάκηδων βυθίζεται στο πένθος. Η βεντέτα ανοίγει ξανά και η Ανω Ποριά μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου το μίσος και η δίψα για αίμα κυριαρχεί. Καθώς η πρώτη νύχτα πέφτει, κανείς πια δεν είναι ασφαλής.

Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη, 22 χρόνια πριν, δημιουργεί πάλι σχίσμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες και ο σασμός φαίνεται να ματαιώνεται οριστικά.

Spoil για τα επόμενα επεισόδια
Η Βασιλική κατηγορεί την Καλλιόπη ανοιχτά για τον θάνατο του γιου της. «Τι είναι αυτά που λες, νύφη μου; Είναι δυνατόν να ήθελα εγώ το κακό του εγγονού μου; Χίλιες φορές να ήμουν εγώ στη θέση του. Η καρδιά μου έχει σταματήσει να χτυπάει», της λέει και η γυναίκα του Μαθιού τη διώχνει από το σπίτι της. «Εσύ τόσα χρόνια τον πότιζες με το φαρμάκι σου για το μίσος που έχεις απέναντι στους Βρουλάκηδες. Το ίδιο έκανες και στα παιδιά σου. Και να το αποτέλεσμα. Ο Νικηφόρος εσένα άκουσε, τα δικά σου λόγια όπλισαν το χέρι του. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στα μάτια μου μπροστά», της μηνύει και ο Μαθιός παρακαλεί τη μητέρα του να κάνει υπομονή μέχρι να της περάσει ο θυμός.

Ο Παύλος ψάχνει τον Λάζαρο
Μπορεί στον Αντώνη ο Αντρέας Βρουλάκης να είπε ότι δεν τον έχει δει από τη μέρα που πυροβόλησε τον Νικηφόρο, όμως στην πραγματικότητα εκείνος έδωσε εντολή στον Λάζαρο να κρυφτεί για να αποφύγουν τα αντίποινα. Ο τελευταίος θα παρατήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του και θα μείνει για λίγο σε μια σπηλιά στο βουνό με λίγες προμήθειες για να μπορεί να επιβιώσει, ενώ η αστυνομία θα σηκώσει κάθε πέτρα της Ανω Ποριάς για να τον εντοπίσει. Μεταξύ άλλων και ο Παύλος θα πει στον Αντρέα να μαρτυρήσει την κρυψώνα του Λάζαρου και να αναλάβει η αστυνομία, όμως ο ξάδελφός του δεν θα πει ούτε λέξη. Αντίθετα, θα του θυμίσει πως εκείνος έχει μάθει να στηρίζει τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Αυτή θα είναι ακόμα μια αφορμή για να έρθουν σε ρήξη Αντρέας και Παύλος.

youweekly.gr

Διαβάστηκε 364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.