Τρίτη, 5η Μαρτίου 2024  4:30 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 22:10

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκινά από Νοέμβριο την εκπαίδευση των νέων αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Στα θρανία θα καθίσουν από τον Νοέμβριο οι νέοι αγρότες που εντάχθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι να δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις (με την απόκτηση βεβαίωσης –πιστοποιητικού παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών) για να γίνουν επιχειρηματίες οι νέοι αγρότες, οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν πεδία ενημέρωσης για την χρηματοοικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων/χρήση νέων τεχνολογιών, κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, εμπορία- μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος μετά την συνάντηση χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια που γίνεται στον οργανισμό και πρόσθεσε ότι νωρίτερα από άλλες περιόδους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα νέα δεδομένα και την καινοτομία:

«Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αγορών, παράγοντας προϊόντα πιστοποιημένα και ασφαλή, με όλες τις παραγωγικές διαδικασίες των μορφών γεωργίας. Θα πρέπει οι ίδιοι να έχουν την χρηματοοικονομική διαχείριση εκμεταλλεύσεων τους.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη Δυτική Ελλάδα με την ένταξη μεγαλύτερου αριθμού νέων αγροτών σε προγράμματα κατάρτισης γιατί το μέλλον ανήκει στον πρωτογενή μας τομέα».

Διαβάστηκε 246 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 22:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία