Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  7:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 14:21

Τα αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας στη έκθεση τροφίμων ANUGA, στην Κολωνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή της καμπάνιας WESTERN GREECE SEAFOOD στην ANUGA, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων παγκοσμίως. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται κάθε δύο έτη στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διεθνή βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Η φετινή διοργάνωση επανέφερε την επισκεψιμότητα σε προ-covid επίπεδα, με περισσότερους από 7.900 εκθέτες από 118 χώρες και 140.000 επισκέπτες από 200 χώρες. Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα καθιστούν την ANUGA 2023 μία από τις πλέον επιτυχημένες στη πολύχρονη πορεία της έκθεσης.  Από τις 7 έως και τις 11 Οκτωβρίου, πλήθος επαγγελματιών και διαμορφωτών γνώμης επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της καμπάνιας Western Greece Seafood για να ενημερωθούν σχετικά με τα εκλεκτά αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας.

Το περίπτερο της καμπάνιας στελεχώθηκε από  εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα εξαιρετικά προϊόντα των τοπικών παραγωγών πραγματοποιώντας στοχευμένες b2b επαφές με εισαγωγείς και αγοραστές τροφίμων. Παράλληλα, στο εντυπωσιακό περίπτερο της καμπάνιας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές ειδικά προετοιμασμένες από τους σεφ του εστιατορίου Toxotis Dusseldorf.

Η επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση ειδικής προωθητικής εκδήλωσης της Western Greece Seafood στο εστιατόριο/delicatessen DELICATO.  Σε μια βραδιά αφιερωμένη στα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας, περισσότεροι από 40 επαγγελματίες από Ευρώπη και Τρίτες Χώρες παρακολούθησαν live cooking show με ειδικές συνταγές τις οποίες εκτελούσαν οι chef του εστιατορίου με την πρώτη ύλη να έρχεται απευθείας από τις λιμνοθάλασσες της Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε δείπνο με εκλεκτές γεύσεις, καθώς και συνέργειες δικτύωσης μεταξύ των προσκεκλημένων.

Επόμενη δράση της καμπάνιας είναι η συμμετοχή στην έκθεση Saudi Horeca, η οποία πραγματοποιείται στο Ριάντ κατά το διάστημα 27-29 Νοεμβρίου 2023, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αραβικού κλάδου τροφίμων. 

Τα πολύτιμα προϊόντα της Αιτωλικής γης, το αυγοτάραχο, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το χέλι, η αθερίνα Τριχωνίδας και η γάμπαρη Αμβρακικού είναι στο επίκεντρο της καμπάνιας προώθησης WESTERN GREECE SEAFOOD, η οποία έχει ως στόχο τη συστηματική και εντατική προώθηση των προϊόντων αυτών στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Με positioning στα delicatessen είδη, τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας διεκδικούν το ρόλο που τους αξίζει στις κουζίνες των καλών εστιατορίων αλλά και των foodies καταναλωτών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύουν την εξωστρέφειά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ανάδειξη των εξαιρετικών τους προϊόντων και των δυνατοτήτων τους στην παγκόσμια αγορά.

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο: www.westerngreeceseafood.eu 

Διαβάστηκε 300 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία