Τρίτη, 5η Δεκεμβρίου 2023  7:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 09:58

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας (OUJ), στο παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα.  Το OUJ είναι το μεγαλύτερο ανοικτό και εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας με περισσότερους από 85.000 φοιτητές και πολλά προγράμματα Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η συνεργασία αφορά, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κοινών ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών αλλά και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των Μελών ΔΕΠ των δύο Ιδρυμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, οι Αντιπρόεδροι και οι Κοσμήτορες των Σχολών του υποδέχτηκαν την πενταμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του OUJ, Καθηγητή Masaya Iwanaga, τον Αντιπρόεδρο, Καθηγητή Tooru Hayasi, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Takashi Fuchigami, τον Καθηγητή Φυσικού Περιβάλλοντος Naruo Nikoh και την Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, κα Kanako Kajiwara.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, έγινε παρουσίαση του ΕΑΠ και του OUJ, στην οποία συμμετείχαν διαδικτυακά τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος προκειμένου να ενημερωθούν για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του OUJ, καθώς και για ενδεχόμενες κοινές συνεργασίες. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των μελών της αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε πολύ θερμό κλίμα και η συνεργασία προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και να ανοίξει νέους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς ορίζοντες.

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα