Κυριακή, 19η Μαίου 2024  12:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 20:37

Αλεξανδρος Λυρα: Νέα κυκλοφορία «Απο την Κρήτη στην Βοστώνη»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αλέξανδρος Λύρα ταξιδεύει ξανά την Κρητική του λύρα πέρα απο τον Ατλαντικό!!

Δεν υπάρχει τέλος!!!!!! 

Στα χέρια του μάγου της λύρας είναι γνωστό οτι η λύρα έχει αποκτήσει πια άλλη μορφή, ώστε να μην σταματάει να κινεί το ενδιαφέρον ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Τώρα με μια συνεργασία με τον συνθέτη 

Aneesh Kashalikar απο την Βοστόνη της Αμερικής , ο οποίος εμπνεύστηκε 

απο την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης αλλά και απο το αστείρευτο ταλέντο του Αλέξανδρου για τη δημιουργία αυτού του πρωτότυπου κομματιού “Παρηγοριά για συντριμμένα όνειρα ”.

Το πάτημα για την δημιουργία του έδωσε το τραγούδι του αείμνηστου λυράρη Νίκου Σκευάκη «Λίγη παρηγοριά ζητώ», ώστε να το κάνει επανεργασία και να το στολίσει με πανέμορφες δικές του μελωδίες με το υπέροχο κλαρίνο του!!

Πάντα με σεβασμό στην πρωτότυπη παραδοσιακή μελωδία του αρχικού τραγουδιού.

Ένας χορός ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο στοιχείο με τα χαρακτηριστικά σόλα της avant-garde τεχνικής του Αλέξανδρου, στήνεται με μαεστρία και μας συνεπαίρνει!

Το “Παρηγοριά για συντριμμένα όνειρα ” είναι ΈΤΟΙΜΟ να το απολαύσουμε και να αφεθούμε στην μελωδικότητα και τη δυναμική του. 

Καλή ακρόαση!!!

 
Διαβάστηκε 694 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.