Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:11 μμ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 15:05

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου: Mπασκετικές στιγμές με Παναγιώτη Φασούλα και παιδικά χαμόγελα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μια εξαιρετική τελετή λήξης, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η χρονιά για το Τμήμα Μπάσκετ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα συμπληρώθηκαν 36 έτη από την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ του 1987 και με αφορμή αυτό το γεγονός, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας, βασικό στέλεχος εκείνης της Εθνικής Ομάδας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Εφόρου Μπάσκετ της ΓΕΑ Αγγελικής Κουτσούκη, η οποία έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, μιλώντας παράλληλα και για τους μελλοντικούς στόχους του τμήματος. Ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και επιστημονικά καταρτισμένη ομιλία από τον Μανώλη Μπιρμπίλη (Διδάκτωρ Διαιτολογίας διατροφής), πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την άθληση και τη διατροφή των παιδιών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις αθλητών των μικρότερων τμημάτων, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τους Αντιδημάρχους Αγρινιου Χρήστο Ζαρκαβέλη και Πάνο Μαρνέζο. Απαντες αναφέρθηκαν στην εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στη ΓΕΑ, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την προώθηση του αθλητισμού, ιδίως δε στις μικρές ηλικίες.

Επειτα, ο πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας βράβευσε τον Παναγιώτη Φασούλα για την προσφορά του τόσο στην κατάκτηση του ευρωμπάσκετ το 1987, όσο και στο αθλητισμό γενικότερα, τονίζοντας ότι η παρουσία του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων αποτελεί ένα υγιές πρότυπο για τη νεότερη γενιά.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Παναγιώτης Φασουλας ευχαρίστησε το σύλλογο για την τιμή, ενώ μίλησε τόσο για το επίτευγμα του 1987 όσο και για τις δυσκολίες που συναντά ένας αθλητής μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Ακολούθως, βραβεία στους υπόλοιπους αθλητές επέδωσαν τόσο ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης, όσο και ο ίδιος ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο μεν πρώτος αναφέρθηκε στο έργο της Ενωσης και την άψογη συνεργασία που έχει με τους συλλόγους-μέλη της και ιδιαίτερα με τη ΓΕΑ, ο δε δεύτερος ως πατέρας κόρης που αγωνίζεται στην Εθνική Γυναικών μπάσκετ, δίνοντας τα μετάλλια στο τμήμα των κοριτσιών, προέτρεψε τις αθλήτριες να κυνηγούν τα όνειρά τους και με το ταλέντο τους θα φτάσουν ψηλά.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση του προπονητή Μπάμπη Αϋφαντόπουλου, για την αναγνώριση της διαχρονικής του παρουσίας ως αθλητή και προπονητή στη ΓΕΑ, ο οποίος αποχώρησε φέτος από τους πάγκους της ομάδας, για καθαρά προσωπικούς λόγους, πλην όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό της και να την στηρίζει.

Τέλος, η διοίκηση της ΓΕΑ θέλει να εκφράσει ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες στους προπονητές της Μιχάλη Σταμουλάκη και Γιάννη Παρθένη, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και για την άψογη συνεργασία που έχουν. Παράλληλα, εύχεται στους αθλητές και τις οικογένειές τους καλό καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού στα παρκέ για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 335 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News