Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  9:15 μμ
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 00:45

Αγρίνιο: Συγκίνησαν τα ακούσματα Θεοδωράκη στην πλατεία Δημοκρατίας (εικόνες – βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά και αγαπημένοι ερμηνευτές όπως ο Κώστας Μακεδόνας, η Αργυρώ Καπαρού και ο Άγγελος Θεοδωράκης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός έδωσαν «ραντεβού» απόψε με το κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής στην πλατεία Δημοκρατίας, στη μοναδική αυτή συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Tην παράσταση άνοιξε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ναυαγίου της Πύλου. 

Αποκορύφωμα η μελωδία του Ζορμπά, τόσο αγαπητή στα πέρατα της Οικουμένης.

Στη συναυλία, στην οποία οι μελωδίες ταξιδεύουν στα μαγικά μουσικά μονοπάτια του μεγάλου συνθέτη, ακούσθηκαν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι: Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι, Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Ξενοφών Συμβουλίδης όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς, Νίκος Γκιόλιας κιθάρα, Αρτέμης Σαμαράς βιολί, βιόλα, Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν, Θεόδωρος Κουέλης μπάσο, Νίκος Σκομόπουλος ντραμς, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης κρουστά και ο Άγγελος Θεοδωράκης στο τραγούδι.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε το 1997 από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι άριστοι γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας έγινε τον Ιούνιο του ίδιου έτους στο θέατρο «Αιξωνή» στη Γλυφάδα.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έχει ως στόχο να αναδείξει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει πολλές συναυλίες, σαν και αυτή απόψε στο Αγρίνιο, σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες, προάγοντας έτσι τοιουτοτρόπως τον ελληνικό πολιτισμό.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 469 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 01:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.