Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  6:10 μμ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 20:21

Τουρνουά 3X3 στο Αγρίνιο: Έτοιμοι για «τζάμπολ» στη πλατεία Δημοκρατίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλα έτοιμα για το τζάμπολ στην Πλατεία Δημοκρατίας στα πλαίσια του τουρνουά 3Χ3 που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στο τουρνουά

Την Δευτέρα ήδη είχαν συμπληρωθεί 90 ομάδες, ενώ ήδη υπάρχει λίστα αναμονής 

Για ακόμη μια χρονιά την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο η πρωτότυπη αθλητική διοργάνωση μπάσκετ 3X3 θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας!

Γήπεδα μπάσκετ θα «στηθούν» στην πλατεία, τα οποία θα διαθέτουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με τους συμμετέχοντες μικρούς και μεγάλους αθλητές να διαμορφώσουν το καταλληλότερο εορταστικό και αθλητικό κλίμα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει!

O Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης

Η «συνταγή» στο Αγρίνιο φαίνεται πολύ πετυχημένη, διότι κάθε χρονιά οι συμμετέχοντες αυξάνονται! Φέτος 90 ομάδες από παίχτες κάθε ηλικίας, ομάδες γυναικών και ανδρών, θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση γιορτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ».

Σκοπός μας είναι επί δύο ημέρες οι συμμετέχοντες και οι διερχόμενοι από την πλατεία Δημοκρατίας να ζήσουν μια πραγματική γιορτή για τον αθλητισμό. Ο κόσμος ήδη είναι αρκετός όπου αποφάσισε να παίξει μπάσκετ με τους φίλους του, με άλλους αθλητές και γενικότερα να χαρεί στην καρδιά της πόλης. Οι κατηγορίες αφορούν άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια 10, 12, 14, 16 και 18 ετών, όπως επίσης και όποιοι άλλοι το επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας, αρκεί να υπάρχει διάθεση για μπάσκετ.

Επιλέχθηκε για ακόμη μια χρονιά η πλατεία Δημοκρατίας, διότι οι διοργανωτές επιθυμούν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στο event. Είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλης, βολεύει όλους και μαζί με τη μουσική και την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου που θα γίνει, η διοργάνωση αυτή θα είναι μεγαλύτερη.

«Η διοργάνωση αυτή αποτελεί γιορτή για το μπάσκετ. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς ήδη δήλωσαν συμμετοχή 90 ομάδες. Οι ομάδες συγκροτούνται  από άτομα κάθε ηλικίας που αγαπούν το μπάσκετ και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση με τους φίλους τους. Θέλησαν να παίξουν μπάσκετ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Υπάρχουν ομάδες παιδικές, εφήβων, ενηλίκων, ανδρών και γυναικών, παλαιμάχων κλπ.

Να υπενθυμίσουμε πως είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται η διοργάνωση αυτή και το ενθαρρυντικό είναι πως κάθε χρόνο έχουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυξάνονται οι συμμετοχές, αλλά και ο κόσμος που έρχεται για να απολαύσει το μπάσκετ στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός των 90 συμμετοχών που προαναφέραμε είχε φτάσει την Δευτέρα 12/06, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των εγγραφών, διότι δεν γίνεται χρονικά να δεχθούμε άλλες ομάδες στο τουρνουά αυτό.

Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη σε όλες τις κατηγορίες, σε σημείο που ήδη διαθέτουμε λίστα αναμονής για το ενδεχόμενο που κάποια ομάδα δεν καταφέρει να συμμετάσχει και έτσι κάποια άλλη ομάδα που είναι στη λίστα αναμονής να συμμετάσχει. Η διοργάνωση αυτή είναι στο πλαίσιο των αγώνων FIBA 3×3, ενώ θα είναι στις προδιαγραφές που υπάρχουν διεθνώς. Θα γίνει διαχωρισμός των 90 ομάδων σε ομίλους και θα ξεκινήσουν οι αγώνες το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το τουρνουά τα βράδυ του Σαββάτου. Πέρυσι οι ομάδες που συμμετείχαν είχαν φτάσει τις 65 με 70 και το ευχάριστο είναι πως φέτος εκτοξεύτηκαν στις 90» τόνισε ο κ. Ζαρκαβέλης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 404 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News