Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 00:40

Πώς να κρατήσω την ενότητα στην οικογένειά μου; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς να κρατήσω την ενότητα στην οικογένειά μου; Πώς χάθηκε η ενότητα στην οικογένειά μου; Γιατί δεν μιλάω με τη μητέρα μου; Γιατί δεν μιλάω με τον πατέρα μου; Γιατί τα αδέλφια δεν μιλιούνται μεταξύ τους; Γιατί δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ των αδερφιών;

Η οικογένεια είναι η βασικότερη και ισχυρότερη κοινωνική ομάδα ενότητας των προσώπων. Η οικογένεια είναι παραπάνω από θεσμός. Είναι κοινωνία αγάπης. Κοινωνία θυσιών που επαναλαμβάνονται όχι προς ίδιον συμφέρον, αλλά για την ενότητα της οικογένειας.

Για τον χριστιανισμό η οικογένεια και ιδιαίτερα ο γάμος είναι μυστήριο. Μυστήριο μεγάλο, που αγιάζεται με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας ανά τους αιώνες τονίζουν τη σπουδαιότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος. Αν δούμε την οικογένεια ως χώρο πνευματικής συνάντησης των συζύγων, τότε είναι δυνατή και η ενότητα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται κατανόηση, αγάπη, υπομονή, υποχωρητικότητα, θυσία. Αξίες που χωρίς αυτές ο γάμος γίνεται μαρτύριο και η οικογένεια χώρος συγκρούσεων.

Τι γίνεται όταν όμως το οικοδόμημα της οικογένειας έχει χτιστεί πάνω στο συμφέρον, στον εγωισμό, στην αυταρχικότητα, στη βία, στις παράλογες απαιτήσεις, στη δήθεν πνευματικότητα κλπ;



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 266 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.