Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  7:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 19:44

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley ήρθε στο Αγρίνιο (εικόνες & βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Σήμερα οι αγώνες προκριματικών γυναικών

  • Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθε στο Αγρίνιο. Στο χάρτη του beach volley η πόλη σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”. Από το απόγευμα της Τετάρτης και μέχρι το Σάββατο η πλατεία έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού θα γεμίσει από αθλητές πανελλαδικές εμβέλειας του beach volley

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Στο χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley μπαίνει το Αγρίνιο, καθώς μεταξύ 8 και 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Agrinio Cup!

Η διοργάνωση, η οποία θα έχει δωρεάν είσοδο και θα διεξαχθεί στην πλατεία έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, γίνεται από την North Area Beach Volley Circuit μαζί με το Δήμο Αγρινίου και το σύλλογο του Παναιτωλικού.

Έχει συντελεστή 0,8 στην  πανελλήνια βαθμολογία, συνολικό χρηματικό έπαθλο 1.500€ ανά φύλο και είναι το τελευταίο τουρνουά OPEN (μαζί με της Ίου) πριν το πρώτο τουρνουά MASTERS στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι στο άθλημα αθλητές και αθλήτριες, πάνω από 15 με 20 ομάδες σε κάθε κατηγορία, ανδρών και γυναικών δηλαδή και είναι ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση για το beach volley, αλλά και το Αγρίνιο.

Ο Δήμος Αγρινίου διεκδικούσε τη διοργάνωση από το 2020, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη, ο οποίος μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης

«Το Αγρίνιο μπαίνει στο χάρτη του beach volley. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο Αγρίνιο ένα αντίστοιχο γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας και στόχος είναι να αναδείξουμε το άθλημα του beach volley και του volley. Η διοργάνωση γίνεται από την North Area Beach Volley Circuit μαζί με το Δήμο Αγρινίου και το σύλλογο του Παναιτωλικού. Θα διεξαχθεί στη πλατεία έξω ακριβώς από το γήπεδο του Παναιτωλικού και θα διαθέτει δωρεάν είσοδο. Είναι στο καλεντάρι της Ελληνική Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και είναι πολύ σημαντικό και γι΄ αυτό συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές, πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο από την κατηγορία των ανδρών, όσο και από την κατηγορία των γυναικών. Αναφερόμαστε σε αθλητές που έχουν ουκ ολίγες φορές κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα. Είναι συνεπώς εξασφαλισμένο το ποιοτικό κομμάτι της διοργάνωσης, όπως επίσης και το ποσοτικό.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 8 ζευγάρια σε κάθε κατηγορία που θα παίξουν προκριματικά κατευθείαν, ενώ από το μεσημέρι της Τετάρτης (στις 16.00) θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί αγώνες, ώστε να συμπληρωθεί το «ταμπλό» με 12 ζευγάρια. Αυτό σημαίνει πως συνολικά θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση πάνω από 15 με 20 ομάδες σε κάθε κατηγορία (ανδρών και γυναικών) στα mini προκριματικά. Ειδικότερα ο προγραμματισμός είναι το πρωί της Πέμπτης να διεξαχθούν τα προκριματικά των ανδρών και το απόγευμα της Τετάρτης τα προκριματικά των γυναικών, ενώ μετά τη λήξη και των προκριματικών των ανδρών θα ξεκινήσουν οι αγώνες κανονικά.

Τη συγκεκριμένη διοργάνωση τη διεκδικούσαμε από το 2020, αλλά λόγω covid οι σχεδιασμοί και της Ομοσπονδίας άλλαξαν, όπως επίσης και τα πρωτόκολλα. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δια μέσω του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου και του υπεύθυνου του beach volley του Αλέκου Παρασκευόπουλου διεκδικούσαμε τη διοργάνωση. Ετοιμάσαμε το φάκελο, ο οποίος παρουσιάστηκε στην Ομοσπονδία επίσημα. Σκοπός είναι η διοργάνωση να γίνει θεσμός για το Αγρίνιο. Θέλουμε να δώσουμε «χώρο» σε αθλήματα με ενδιαφέρον και εντυπωσιακά, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να αναλαμβάνουμε διοργανώσεις μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η φιλοσοφία της Ομοσπονδίας είναι να διεξάγονται οι αγώνες beach volley σε πλατείες πόλεων. Συνεπώς, αν υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε και αρκετές εναλλακτικές ημερομηνίες για τη διοργάνωση, όπως εξάλλου είθισται, να υπάρχουν τουλάχιστον 3 με 4 εναλλακτικές ημερομηνίες για την εκάστοτε διοργάνωση τέτοιου είδους, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε διοργανώσει και φέτος διοργάνωση masters, αλλά ήταν οι μόνες ημερομηνίες που μπορούσαμε να διεξάγουμε τη διοργάνωση και γι’ αυτό είναι πανελλήνιας εμβέλειας  διοργάνωση κατηγορίας open.

Σημαντικό είναι επίσης πως η διοργάνωση έχει συντελεστή 0,8 στην Πανελλήνια βαθμολογία και αυτό σχετίζεται με το ποιοτικό κομμάτι της διοργάνωσης και αφορά το καλεντάρι. Θεωρείται στην πράξη πως είναι υψηλού συντελεστή βαθμολογία, όπου σημαίνει πως και η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και είναι σημαντικό για την πρώτη διοργάνωση που διεξάγεται στο Αγρίνιο».

Δείτε φωτογραφίες από την διοργάνωση:

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Τετάρτη 7/6/23

18:00 αγώνες προκριματικών γυναικών

Πέμπτη 8/6/23

9:00 αγώνες προκριματικών ανδρών

16:30 αγώνες ομίλων γυναικών

19:30 αγώνες ομίλων ανδρών

Παρασκευή 9/6/23

9:00 αγώνες ομίλων γυναικών

12:30 αγώνες ομίλων ανδρών

16:00 αγώνες ομίλων γυναικών

19:30 αγώνες ομίλων ανδρών

(οι ώρες μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τη διάρκεια των παιχνιδιών)

Σάββατο 10/6/23

9:00 4 Προημιτελικοί γυναικών

follow 4 προημιτελικοί ανδρών

follow 2 ημιτελικοί γυναικών

follow 2 ημιτελικοί ανδρών

Τελικός Γυναικών

Τελικός Ανδρών

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 553 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News