Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:56 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 14:05

Πανελλαδικές 2023 – Αγρίνιο: Απαιτητικά για τους υποψηφίους τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία – Που δυσκολεύτηκαν (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι καλά προετοιμασμένοι μπορούσαν να ανταποκριθούν στα κλιμακούμενης δυσκολίας θέματα σε Μαθηματικά, Βιολογία και Αρχαία Ελληνικά, εκτιμούν για ακόμα μια χρονιά υποψήφιοι από το Αγρίνιο που συμμετείχαν στις πανελλαδικές και εξετάστηκαν στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα, μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Η Αγγελική Μπιστιντζάνου που ενδιαφέρεται για το Ιστορικό – Αρχαιολογικό της Αθήνας, εξετάστηκε στα Αρχαία Ελληνικά και σχολίασε ότι το γνωστό κείμενο (Πολιτικά, Αριστοτέλης) ήταν βατό αν και για την ίδια μη αναμενόμενο.  “Περίμενα να «πέσει» κάτι από την πρώτη ενότητα, αλλά μου φάνηκε εύκολο και τελείωσα γρήγορα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, Όσο για το άγνωστο κείμενο διέκρινε δυσκολίες στη μετάφραση αλλά και στα ερωτήματα που αφορούσαν το συντακτικό. “Γενικά πιστεύω πως πήγα καλά”, εκτίμησε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανδριτσόπουλος που στοχεύει να εισαχθεί σε κάποια στρατιωτική σχολή έβαλε σήμερα τα δυνατά του στα Μαθηματικά.  “Μέχρι και το Γ’ τα θέματα ήταν εύκολα, ενώ το θέμα Δ’ ήταν για τους περισσότερο διαβασμένους. Πιστεύω πως πήγα καλά. Παραδοσιακά το Δ’ θέμα είναι το πιο απαιτητικό και θεωρώ πως ανταποκρίθηκα καλά”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του sinidisi.gr σημείωσε ότι οι  πανελλαδικές είναι “ένας δρόμος που αν τον βαδίσεις θα σε βγάλει κάπου”. “Δεν τελειώνει εδώ η ζωή, αλλά είναι ένα «κλικ» που θα σε βοηθήσει στο μέλλον”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μάθημα της Βιολογίας εξετάστηκε η Μαριάννα Μπαρδάκη που είδε τα θέματα πιο εύκολα από τα περσινά.  “Ελπίζω να έχω γράψει καλά, για να μπορέσω να πιάσω τη σχολή που θέλω (Στρατιωτική Ιατρική). Το πιο απαιτητικό ήταν το Γ3 ή το Γ4. Κάποια από τα θέματα φέτος «έπεσαν» επειδή δεν είχαν «πέσει» πέρσι. Δεν ξέρω αν ήταν αναμενόμενα, αλλά ήταν σίγουρα θέματα που δεν είχαν «πέσει» καθόλου πέρσι”, ανέφερε. ” Οι πανελλαδικές είναι ένα σημαντικό βήμα για να αρχίσουμε τη ζωή μας, δύσκολο βήμα για την ηλικία των 18, αλλά δεν είναι και το τέλος. Υπάρχουν κι άλλες πολλές επιλογές», υπογράμμισε.

Η επόμενη εξέταση των υποψηφίων (ΓΕΛ) για την Τριτοβάθμια είναι την Πέμπτη στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 462 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα