Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:50 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 14:30

Η θεατρική παράσταση «ΒΟΥΝΤΗ» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (Σ/Κ 3-4/6/2023 19:15)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου συνεργάζεται με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικό Θέατρο παρουσιάζοντας  μια παράσταση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή σε ένα πρωτότυπο κείμενο της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Η παράσταση «ΒΟΥΝΤΗ» ανεβαίνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 στις 9.15 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου.

σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

σκηνικό / κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ

παίζει η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΟΥΖΗ 

Λίγα λόγια  για το έργο:

Βρισκόμαστε στο 1930, σε µια προσφυγική γειτονιά. Η Βουντή είναι µια γυναίκα µε μεγάλη καμπούρα. Φαίνεται καθαρά πως υπήρξε όμορφη και ελκυστική αλλά τώρα δείχνει παραιτημένη. Την παρακολουθούμε να κινείται στον λιτό χώρο. Μιλά στην κόρη της, τη Γέρση, που παραμένει κλειδωμένη στο δωμάτιό της. Η Βουντή αναγνωρίζει πως δικαιολογημένα το κορίτσι είναι θυμωμένο και εξιστορεί τη ζωή της, ελπίζοντας πως η Γέρση θα την καταλάβει. Η ιστορία της Βουντής είναι αποτέλεσμα αλυσιδωτών γεγονότων που οδηγούν σε προβληματισμό κατά πόσο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όσα του συμβαίνουν και ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν θέλει να πάει κόντρα στο πεπρωμένο. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την ημέρα της παράστασης απότις 19.00 έως τις 21.00.

 

Διαβάστηκε 254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 14:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.