Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 23:49

Αγρίνιο: Με επιτυχία και περισσότερες συμμετοχές φέτος ο 2ος αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Ποντιακή Γενοκτονία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 2ος αγώνας δρόμου στο Αγρίνιο αφιερωμένος στη Ποντιακή Γενοκτονία, πραγματοποιήθηκε σήμερα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών καθώς το ενδιαφέρον από αθλητές ήταν μεγάλο.

Σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 7 το απόγευμα στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», διοργάνωσαν τον αγώνα δρόμου 5km αφιερωμένο στην ημέρα Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων». Το ενδιαφέρον, μεγάλο καθώς, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εγγραφές, οι κοινοποιήσεις στο facebook για τη διοργάνωση προσέλκυσαν πολλούς και σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο των διοργανωτών Λάμπρο Σκουφή, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στη «Σ» πως θα συμμετείχαν όλοι οι αθλητικοί και πολιτισμικοί σύλλογοι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπως επίσης και άλλοι που ασχολούνται και αγαπούν τον αθλητισμό από όλη την περιοχή.

Η εκκίνηση της διαδρομής προγραμματίστηκε για τις 19:00 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και η διαδρομή που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες ήταν: οδός Αγίου Κωνσταντίνου – Μακρυγιάννη – Εθνικής Αντιστάσεως –  Ιωνίας – Αργυροκάστρου – Λέλας  Καραγιάννη – Μεγάλης Χώρας – Εθνικής Ανεξαρτησίας – Ιωνίας – Εθνικής Αντιστάσεως – Βοσπόρου – Βυζαντίου – 28ης Οκτωβρίου – Μαγνησίας – Σμύρνης και ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Παρά το γεγονός ότι πριν την εκκίνηση του αγώνα άρχισε από νωρίς δυνατή βροχή δεν πτόησε τους συμμετέχοντες να μαζευτούν στην γραμμή… Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας έτρεξαν σε αυτόν τον αγών των 5χλμ στη που ήταν αφιερωμένος στην Ποντιακή Γενοκτονία, δίνοντας υπόσχεση πως του χρόνου ακόμη περισσότεροι θα βρίσκονται ξανά εκεί.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΦΩΤΟ: Σκουφής Λάμπρος

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 301 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.