Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  6:59 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 18:58

Θέρμο: Το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας με ανάρτησή του αποκάλυψε την είδηση πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την “αναγέννηση” της κατασκήνωσης την Αγία Σοφία Θέρμου, η οποία δέχθηκε τους τελευταίος κατασκηνωτές το 1976!

Για το πλαίσιο της έναρξης των εργασιών ο κ. Κωνσταντάρας περιέγραψε το πλάνο για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης τονίζοντας:   

“Επισκέφτηκα σήμερα το εργοτάξιο της δημιουργίας κατασκήνωσης στην κοινότητα Αγίας Σοφίας και ενθουσιάστηκα με την έναρξη του έργου για την λειτουργία της. Μετά το 1976 που ήταν η τελευταία φορά που δέχθηκε κατασκηνωτές, μετά από πενήντα περίπου χρόνια ο δήμος Θέρμου καλείται να κάνει την υπέρβαση των δυνατοτήτων του.

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, γιατί η ίδια η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία θα κερδίσουν όταν λειτουργήσει η κατασκήνωση. Άρχισε η περιμάντρωση του χώρου της κατασκήνωσης με πίστωση από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού 180.000 ευρώ

Σύντομα θα τοποθετηθούν οκτώ (ξύλινοι οικίσκοι των δέκα ατόμων και «τρέχει» η δημοπρασία για προμήθεια άλλων επτά 7 οικίσκων, συνολικού προϋπολογισμού των 15 οικίσκων 400.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

Εντός του Ιουνίου αρχίζει και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των βάσεων τοποθέτησης των οικίσκων με το ποσό των 72.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 78.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανακατασκευή λουτρών και WC , με σύνολο έργου χώρων υγιεινής 150.000 ευρώ , από χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας.

Για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε η παραχώρηση του οικοπέδου δέκα στρεμμάτων, στόχος που επιτεύχθηκε με σκληρή δουλειά και πολλές προσπάθειες πέντε ετών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας

Η ευδοκίμηση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την έναρξη λειτουργίας της κατασκήνωσης, το επόμενο έτος, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία, αφού θα δημιουργήσει περίπου δέκα πέντε 15 εποχιακές θέσεις απασχόλησης και πρόσθετο εισόδημα για τους επαγγελματίες λόγω των επισκεπτών- οικογενειών των ωφελούμενων, αλλά και τις προμήθειες αγαθών για την σίτιση των παιδιών.

Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με έργα προϋπολογισμού 830.000 ευρώ την δημιουργία της κατασκήνωσης θεωρούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας πόλο έλξης ωφελούμενων – μαθητών.

Ευχαριστώ όλους που ως τώρα βοήθησαν, ώστε ο δήμος Θέρμου και η κοινότητα της Αγίας Σοφίας να κερδίσουν ένα έργο υποδομής. Ξεκινήσαμε με το συνολικό ποσό των 830.000 ευρώ τα έργα, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να επισκεφτεί για να διαπιστώσει, οτι αυτό που θεωρούνταν ανέφικτο για πενήντα χρόνια παίρνει «σάρκα και οστά» το έτος 2023″.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 491 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News