Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:10 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 14:09

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για προσεχή εικαστική έκθεση στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για να συμμετέχουν στην “2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών”. Η έκθεση στην οποία τιμώμενος καλλιτέχνης θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος προγραμματίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο στο χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς – αίθουσα Γλυπτοθήκης  (πλατεία Δημάδη).

Ποιοί μπορεί να συμμετέχετε:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί που αποδεδειγμένα κατάγονται ή δραστηριοποιούνται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είδος έργων:

Στην έκθεση θα γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, μικτής τεχνικής και εγκαταστάσεις.

Τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα ή τοποθετημένα σε πασπαρτού, και τα έργα σε καμβά τελαρωμένα ώστε να είναι έτοιμα για ανάρτηση.

Τι πρέπει να υποβάλλετε:

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο:  eikastika01@agrinio.gr   

με θέμα 2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών τα ακόλουθα:
(1)  Φωτογραφίες 1-3 έργων σας που προτίθεστε να εκθέσετε, σε ξεχωριστά αρχεία φωτογραφίας, σε μορφή jpg μεγάλου μεγέθους, μεγάλης ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης.

(2)  Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά:  Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, ύψος Χ πλάτος) και Χρονολογία δημιουργίας έργου.
(3)  Σύντομο βιογραφικό σας (μέχρι 150 λέξεις)

(4)  Στοιχεία επικοινωνίας σας:  Ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο.

Σημαντικές σημειώσεις:

Για διευκρινίσεις ή ερωτήσεις που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διαδικασία της υποβολής μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση υποβολής  eikastika01@agrinio.gr  και θα απαντώνται εντός 48 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης θα δίνονται μόνο στους καλλιτέχνες οι οποίοι θα επιλεγούν, και όχι πριν τη διαδικασία της επιλογής τους. Υποβολές οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Με τους επιλεγέντες εικαστικούς θα επικοινωνήσει άμεσα η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης με απαντητικό e-mail, στο οποίο θα περιλαμβάνεται πλήρης ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.

Οι εικαστικοί που τελικά θα συμμετέχουν στην έκθεση δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Προσοχή:

-Η θεματολογία είναι ελεύθερη. Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε νέα έργα, μπορείτε να καταθέσετε και παλαιότερα έργα σας εφόσον κρίνετε ότι αυτά σας αντιπροσωπεύουν.

-Ο κάθε εικαστικός μπορεί να συμμετέχει το ανώτερο με 3 έργα. Το άθροισμα των διαστάσεων των έργων δεν θα πρέπει να ξεπερνά την κάλυψη επιφάνειας 2 μ. σε πλάτος και 1,5 μ. σε ύψος.

-Απαραίτητη προϋπόθεση, στο πίσω μέρος τους τα έργα να έχουν σύρμα ή κάποιο άλλο σύστημα ανάρτησης διότι στον χώρο απαγορεύεται η χρήση καρφιών.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής υλικού στο  eikastika01@agrinio.gr : 

Μέχρι και τη Δευτέρα 31η Ιουλίου 2023. 

Προθεσμία παράδοσης έργων έκθεσης:

Τα έργα θα παραδίδονται στην αρμόδια επιτροπή από Δευτέρα 4/09 έως Κυριακή 10/09 στην αίθουσα της Γλυπτοθήκης (παλαιά Δημοτική Αγορά, πλατεία Δημάδη).

Εκ της Κ.Ε.Δ.Α.

Διαβάστηκε 301 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.