Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:52 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 09:26

Στην κορυφή της Φτέρης ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η οροσειρά των Αγράφων με τα αδάμαστα και περήφανα βουνά της, κρύβει όμορφα περάσματα, διαδρομές και μονοπάτια που πολλοί άνθρωποι που αγαπούν την ορειβασία και το περπάτημα θέλουν να τα γνωρίσουν.

‘Ετσι συμμετέχοντας σε Ορειβατικούς Συλλόγους ή και μόνοι τους, έρχονται να τα γνωρίσουν από κοντά. Αυτό συνέβη και το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου 18-19|2, που ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, διοργάνωσε εξόρμηση στην κορυφή Φτέρη των Αγράφων.

Το πρωί της Κυριακής δύο ομάδες πραγματοποίησαν χειμερινή ανάβαση. Η μια διαδρομή ήταν για έμπειρους ορειβάτες ενώ η δεύτερη διαδρομή ήταν κοντά στο χωριό Γρανίτσα, σε σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Είναι υπέροχο θέαμα να βλέπεις μία πορεία πολλών ατόμων που σχηματίζουν μία γραμμή, περπατώντας κ πηγαίνοντας να γνωρίσουν τη φύση, ανάμεσα σε δάση και στις πλαγιές των βουνών με ένα σακίδιο στην πλάτη, μία φωτογραφική μηχανή στην τσέπη, ήλιο και χαμόγελο στο πρόσωπο.

‘Ανθρωποι όλων των ηλικιών, αφήνουν τις πόλεις, τις έγνοιες και παίρνουν τα… βουνά και τα… λαγκάδια, γιατί απλά δεν θέλουν να μένουν απλοί θεατές της ζωής, αλλά θέλουν να εξερευνήσουν τη φύση, να την γνωρίσουν καλύτερα αλλά να κάνουν και ότι καλύτερο γίνεται για την υγεία τους.

Με τη συνεχή προσπάθεια στελεχών όπως του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου, τα επιλεγμένα προγράμματα εκδρομών που καταρτούν, την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των εξορμήσεων τους, δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλο κ περισσότερο κόσμο, όλων των ηλικιών, να ασχοληθούν με το θαυμάσιο σπορ της ορειβασίας και έτσι να έρχονται να γνωρίζουν καλύτερα τα βουνά μας.

Σας ευχαριστούμε κ περιμένουμε την επόμενη εξόρμηση σας…εδώ…στα περήφανα κ αδάμαστα βουνά των Αγράφων!!!»


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.