Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 11:28

Αγρίνιο: «Έρχεται» ο 2ος αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Ποντιακή Γενοκτονία – Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εγγραφές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 2ος αγώνας δρόμου στο Αγρίνιο αφιερωμένος στη Ποντιακή Γενοκτονία, είναι γεγονός με τις  εγγραφές να ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05 . Ξεπερνά ήδη τις προσδοκίες των διοργανωτών το ενδιαφέρον από αθλητές

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 7 το απόγευμα στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», διοργανώνουν αγώνα δρόμου 5km αφιερωμένο στην ημέρα Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων», ενώ από την Δευτέρα 22/05 και για μια εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον 2ο αγώνα.

Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρων, καθώς, αν και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εγγραφές, οι κοινοποιήσεις στο facebook για τη διοργάνωση ξεπερνούν τις 60, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών Λάμπρο Σκουφή, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στη «Σ» πως θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητικοί και πολιτισμικοί σύλλογοι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπως επίσης και άλλοι που ασχολούνται και αγαπούν τον αθλητισμό από όλη την περιοχή.

Η εκτίμηση των διοργανωτών είναι πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κατά πολύ την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση, που ήταν η πρώτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές.

Ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό τους διοργανωτές είναι πως αν και δεν ξεκίνησαν ακόμη οι εγγραφές, όπως προαναφέραμε, συνεχώς δέχονται «οχλήσεις» για το που και με ποιον τρόπο μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου των 5km.

Το αντίτιμο της συμμετοχής των ενηλίκων είναι 8 ευρώ, ενώ τα ανήλικα παιδιά (από 6 ετών και άνω) δεν θα καταβάλλον κανένα αντίτιμο. Μάλιστα το χρηματικό αυτό ποσό που θα καταβάλουν οι συμμετέχοντες ενήλικοι θα πάει για την ενίσχυση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς».

Η εκκίνηση της διαδρομής έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι: οδός Αγίου Κωνσταντίνου – Μακρυγιάννη – Εθνικής Αντιστάσεως –  Ιωνίας – Αργυροκάστρου – Λέλας  Καραγιάννη – Μεγάλης Χώρας – Εθνικής Ανεξαρτησίας – Ιωνίας – Εθνικής Αντιστάσεως – Βοσπόρου – Βυζαντίου – 28ης Οκτωβρίου – Μαγνησίας – Σμύρνης και ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.

«Δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε το Αγρίνιο και ειδικότερα ο Άγιος Κωνσταντίνος να γίνει μια πόλη στην οποία διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες ο καθένας θα μπορεί να λάβει μέρος, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να αποδώσει τιμή  στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι μια περιοχή που επί το πλείστον είναι από πρόσφυγες και μέσα από διάφορες διοργανώσεις, ακόμη και αθλητικής φύσεως, θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, δεν τους ξεχνάμε» τόνισε ο κ. Σκουφής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 5km θα γίνονται μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 18:00 στο «Scoufaki suburban coffee house» Αγίου Κωνσταντίνου & Σμύρνης 1 (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κων/νου). Ώρες εγγραφής: 07:00-24:00 όλη την εβδομάδα (τηλέφωνο επικοινωνίας 6948 687 220), στο UNBROKEN GYM Παπαστράτου & Σμύρνης. Ώρες εγγραφής: 09:00-23:00 Δευτέρα ως Παρασκευή (τηλέφωνο επικοινωνίας 6942 890 255), στο Γραφείου Εθελοντισμού στην Πλατεία Λ.Μαβίλη (παλιός σταθμός τρένου) Ώρες εγγραφής: 08:00-14:00 Δευτέρα ως Παρασκευή (τηλέφωνο επικοινωνίας 2641 3 606 88).

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 301 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.