Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:08 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 18:15

Η Εξόδιος Ακολουθία του Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19ης Μαΐου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού Τσιλιγιαναίικα, στη Μεσάριστα του Δήμου Αγρινίου η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Ανέων με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην μακροχρόνια φιλία του με τον Μακαριστό Επίσκοπο Βασίλειο, τονίζοντας την απλότητα του χαρακτήρος του, το φιλομαθές του, αλλά και την ταπείνωσή του, λέγοντας ότι προπέμπουμε τον αδελφό μας Βασίλειο, του οποίου η ζωή η ίδια ομιλεί με την απλότητα που είχε στους τρόπους και στη ζωή του. Έζησε ως μοναχός και αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στην Εκκλησία και στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο Επίσκοπος Αργυρουπόλεως αποχαιρετώντας τον Μακαριστό Επίσκοπο μετέφερε τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτου Γερμανίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι ο μακαριστός Ιεράρχης κουβαλούσε το πνεύμα της Χάλκης και διακρίθηκε για την λιτότητα, το ήθος του και την βαθιά γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο Αρίστης ήταν άριστος σε όλα και λάμπρυνε την Ορθόδοξη Εκκλησία ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη και οδύνη της τοπικής μας Εκκλησίας και των κατοίκων της περιοχής για την απώλεια του Μακαριστού Αρχιερέως. Ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες, τους συγγενείς και τους φίλους του Μακαριστού, που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του και τόνισε ότι ως ελάχιστο αντίδωρο της μακροχρόνιας και καρποφόρου αρχιερατικής διακονίας του θα προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του σε κάθε Θεία Λειτουργία.

Επικηδείους εκφώνησαν επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών του και εκπρόσωπος της οικογενείας του.

Ακολούθησε η ταφή του πλησίον του Ιερού Ναού, του οποίου υπήρξε κτήτωρ. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ευθύμιος Γρίβας συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του Μακαριστού Αρχιερέως.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο      https://photos.app.goo.gl/b6icDts1ZJ5ZisXE7

Διαβάστηκε 293 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.