Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:31 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 11:32

Μεσολόγγι: Η παιδική θεατρική παράσταση «Η χώρα των πουλιών» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Κυρ 21/5/2023 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης σας προσκαλούν στην παιδική, θεατρική παράσταση «Η χώρα των πουλιών» την Κυριακή στις 21 Μαΐου του 2023 και ώρα 19:00 μ.μ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Κύπρου 80) στην Ι.Π Μεσολογγίου.

«Η Χώρα των Πουλιών», είναι μια διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου πάνω στην πιο ποιητική κωμωδία του Αριστοφάνη.

Μια παράσταση που αφηγείται το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου: να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά.

*Στα αρχαία χρόνια, όταν η Αθήνα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους, δυο Αθηναίοι πολίτες, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, μην αντέχοντας πια τα δεινά του πολέμου -τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη διαφθορά- αποφασίζουν να φύγουν και να βρουν κάποια άλλη πόλη για να ζήσουν χωρίς βάσανα.

Στον δρόμο συναντούν τον κυρ-Έποπα, τον Τσαλαπετεινό που, πριν γίνει πουλί, ήταν άνθρωπος. Αυτός τους εξηγεί ότι τέτοια πόλη δεν υπάρχει και πως μόνο τα πουλιά ζουν ελεύθερα κι ευτυχισμένα, χωρίς πολέμους και συμφορές.

Τότε ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης αποφασίζουν να ζήσουν κι αυτοί σαν τα πουλιά και να φτιάξουν μαζί τους μια καινούρια πόλη, απαλλαγμένη από τα ελαττώματα των ανθρώπινων πόλεων. Μια πόλη ειρηνική, ελεύθερη και ευτυχισμένη, που θα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες των ανθρώπων και στον Όλυμπο, όπου κατοικούν οι αθάνατοι θεοί.

Όλα τα πουλιά συμφωνούν με την ιδέα τους και χτίζουν μαζί τους την ονειρεμένη «Νεφελοκοκκυγία», την ιδανική Χώρα των Πουλιών.

Όμως το νέο διαδίδεται γρήγορα και αρχίζουν να καταφθάνουν ένας – ένας διάφοροι άνθρωποι -τεμπέληδες, τρακαδόροι και εκμεταλλευτές- που θέλουν να επωφεληθούν και να κερδοσκοπήσουν.

Αλλά και οι θεοί δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την καινούρια Πολιτεία που απειλεί να τους στερήσει τα προνόμιά τους. Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι μας να σώσουν τη Χώρα των Πουλιών; Ή απάντηση δίνεται επί σκηνής!

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ευαγγελάτου

Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου

Βοηθός Χορογράφου: Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

Ηθοποιοί: Αρβανιτάκης Μάκης, Θεοδωράκης Μιχάλης, Μουντζουρέας Νώντας, Φρίγγης Νάσος, Βασιλείου Βάσια, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Βασιλική Κούλη, Βιργινία Μιχαήλ, Ελευθερία Μπουρανή, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

Ο Τομέας Πολιτισμού, έχοντας ως στόχο τη θεατρική αγωγή των πολιτών, που αποτελεί μέσο καλλιέργειας του πνεύματος , του ανθρωπισμού και διάπλασης του ήθους , διοργανώνει
θεατρική παράσταση για την ψυχαγωγική και πνευματική διαμόρφωση των μικρών παιδιών που έχουν ανάγκη όχι μόνο τη γνήσια ψυχαγωγία, αλλά και την μετάδοση αξιών και
ανθρωπιστικών ιδεών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 351 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 19:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.