Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:28 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 13:54

diaNEOsis Podcasts: Οι Δημόσιες Συμβάσεις Με Απλά Λόγια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 

Στο 19ο μέρος της σειράς podcasts "Με Απλά Λόγια", συζητάμε με τον καθηγητή δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ Σπύρο Βλαχόπουλο για τις δημόσιες συμβάσεις στη χώρα μας.

 

 

Πώς σχεδιάζονται τα έργα, πώς επιλέγονται οι πάροχοι, πώς συμφωνούνται οι τιμές και, κυρίως, γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, συχνά και με τραγικές συνέπειες;

Στο νέο, δέκατο ένατο επεισόδιο της σειράς podcasts "Με Απλά Λόγια", ο καθηγητής δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος μας μιλά για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα, με απλά λόγια.

Πώς δαπανά χρήματα το ελληνικό κράτος; Πώς αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες; Πώς σχεδιάζονται τα έργα, πώς επιλέγονται οι πάροχοι, πώς συμφωνούνται οι τιμές και, κυρίως, γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, συχνά και με τραγικές συνέπειες;

Το θέμα των δημόσιων συμβάσεων στη χώρα μας είναι ένα διαχρονικό και μεγάλο πρόβλημα. Οι διαγωνισμοί καθυστερούν ή γίνονται με ακατάλληλους όρους, οι δικαστικές διεκδικήσεις διαρκούν χρόνια και τα έργα παραδίδονται συχνά καθυστερημένα και ανεπαρκή.

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος μας εξηγεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, με απλά λόγια. 


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με τον καθηγητή δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Βλαχόπουλο.
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια - PODCAST
Μπορείτε να διαβάσετε την εκτενή έρευνα για τον περιβόητο νόμο 4412 του 2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βλαχόπουλος μαζί με άλλους ειδικούς, εδώ.

Επίσης, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ. (ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
...και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Όλα τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς "Με Απλά Λόγια" είναι διαθέσιμα εδώ
Μόλις κυκλοφόρησε το έβδομο κατά σειρά τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις, το μεγαλύτερο σε έκταση από όλα τα προηγούμενα, στο μπορείτε να βρείτε μια συμπυκνωμένη και πλήρη παρουσίαση της δράσης του οργανισμού για το 2022.

Το 2022, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε 9 έρευνες, 40 άρθρα, 10 policy papers και essays και ακόμα 42 βίντεο και 12 podcasts, μεταξύ των οποίων ήταν και μια νέα σειρά podcasts με τίτλο "Με Απλά Λόγια".
Τα περισσότερα από αυτά επεδίωξαν να αναδείξουν τις συνέπειες που έχουν οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Μπορείτε να βρείτε το νέο τεύχος "Έρευνες 2022" στο e-shop της διαΝΕΟσις, και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.
Διαβάστηκε 254 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.