Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:51 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 22:47

Αγρίνιο: Ενθουσίασε η μουσική παράσταση “Σήκω ψυχή μου…” για τη Γενοκτονία των Ποντίων (εικόνες + video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μουσική παράσταση «Σήκω ψυχή μου…».

Η μουσική αυτή παράσταση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στον πεζόδρομο της οδού Βότση, στο ύψος της Πινακοθήκης, ώστε να πλαισιώσει και να αναδείξει και την ομότιτλη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη!

Μια διάδραση, μια σύμπραξη τεχνών κατά την οποία το τραγούδι με τις οργανικές πρωτότυπες συνθέσεις συναντά τα βήματα των χορευτών, ενώ μαρτυρίες ανθρώπων μας ταξίδεψαν στο χρόνο

Συνολικά 4 χορωδίες, η χορωδία «Ιάμβη» της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Ευσταθία Γρέντζελου), το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. Γεώργιος Αθανασόπουλος) και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Αργυρώ Κωνσταντάρα) απέδωσαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό που το παρακολουθούσε, αλλά και τους διερχόμενους από την πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) και τον πεζόδρομο της οδού Βότση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα. Γρέντζελου και ο κ. Αθανασόπουλος, ενώ την συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 404 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 22:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.