Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:53 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 23:17

Καρέλης: “Την οργάνωση του Παναιτωλικού σε λίγους συλλόγους τη βρίσκεις στην Ελλάδα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Νίκος Καρέλης σε συνέντευξη του στο sport-fm.gr αναφέρθηκε στην πορεία του από τον Εργοτέλη μέχρι τον Παναιτωλικό, τους σοβαρούς τραυματισμούς, την Εθνική και όχι μόνο.

Τη φετινή σεζόν, ο Νίκος Καρέλης τη χρειαζόταν και την έψαχνε. Μετά από μία περίοδο αναζητήσεων σε ΠΑΟΚ, Μπρέντφορντ και Ντεν Χάαγκ, ο Έλληνας επιθετικός είχε καταφέρει, αρχικά, να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό με τη φανέλα του Παναιτωλικού και να καθιερωθεί, σκοράροντας δέκα φορές τη σεζόν 2021/22.

Εντέλει, την αγωνιστική χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της, ο 31χρονος πλέον ποδοσφαιριστής θύμισε τον παλιό, πολύ καλό του εαυτό πετυχαίνοντας 13 τέρματα και σπάζοντας κάθε ρεκόρ του συλλόγου στη Stoiximan Super League.

Για να φτάσει ως εδώ ο έμπειρος φορ, πέρασε από πολλά. Από πάνω και από κάτω, από το το οικείο του Ηράκλειο έως το μακρινό Περμ στα βάθη της Ρωσίας. Από τις πράσινες γωνιές της Αθήνας, μέχρι το Γκενκ, όπου ο κόσμος κοιμάται νωρίς.

Θεσσαλονίκη, Μπρέντφορντ, Χάγη, εσχάτως Αγρίνιο. Δύο σοβαροί τραυματισμοί που τον έκαναν να αναρωτηθεί «γιατί» αλλά τον έβγαλαν πιο δυνατό – πάντοτε με τη στήριξη της αγαπημένης του συζύγου, που τον ακολούθησε στις περιπέτειές του στο εξωτερικό, αλλά και με τα δύο παιδάκια τους.

«Είναι σαν να έχω ζήσει μία ζωή μέχρι τα 25 και μία μετά», είπε χαμογελώντας ο Νίκος Καρέλης όταν οι διηγήσεις του έφτασαν στο τέλος τους. Διηγήσεις… 4.500 λέξεων, από το τώρα, στο τότε. «Σιγά σιγά θα τα θυμηθούμε», τα λόγια του στο ξεκίνημα της συνέντευξης!

Ο επαναπατρισμός και η δικαίωση

Η κουβέντα δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από τον Παναιτωλικό. Με τη σεζόν να ολοκληρώνεται σύντομα άλλωστε, είναι μια καλή ώρα για έναν απολογισμό.

«Ήταν μια χρονιά με πάνω και κάτω, αρκετά καλά, με το ξεκίνημα της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος, δείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό.

Από εκεί και πέρα είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, πετύχαμε κάποιους στόχους, βγήκαμε 7οι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στα playouts δεν ήμασταν όπως έπρεπε, χάσαμε τις ισορροπίες μας και δεν είχαμε και την τύχη που είχαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω όταν χάσεις 1-2 ματς, σε βλέπει και ο αντίπαλος διαφορετικά μετά, παίρνει… αέρα, σου λέει μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι.

Σίγουρα μας έχει επηρεάσει λίγο το ιδιοκτησιακό, όμως εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε αυτό το κομμάτι, η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο και τα εκτός πρέπει να τα αφήνουμε στην άκρη».

«Η οργάνωση του Παναιτωλικού είναι ομάδας που θα έπρεπε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, σε λίγους συλλόγους τη βρίσκεις στην Ελλάδα»

Με τα 13 γκολ να είναι η καλύτερη συγκομιδή μετά τη σεζόν 2016/17, η ερώτηση για το πού κατατάσσεται η φετινή ήταν μάλλον φυσιολογική.

Όπως είπε, «δεν θα πω ότι είναι η καλύτερή μου χρονιά, όμως υπήρξαν τραυματισμοί στην καριέρα μου, υπάρχουν και άλλα που μπορούσα να κάνω. Αλλά είναι μία καλή σεζόν, είχα στόχο τον διψήφιο αριθμό γκολ. Οι επιθετικοί πρέπει να βάζουμε έναν στόχο στην αρχή της χρονιάς, είναι σημαντικό να εστιάζουμε σε αυτόν και στο τέλος να βλέπουμε τι πετύχαμε.

Μπορείς να πεις πως είναι αδικία τα λιγότερα ματς στα playouts σε σχέση με τα playoffs για τον πρώτο σκόρερ αλλά δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε αυτό, εμείς ξέρουμε πόσα ματς έχουμε μπροστά μας και θα πρέπει μέσα από αυτά να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Πιο σημαντικά ήταν πιστεύω τα γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το χατ τρικ, γιατί μετά πήραμε ώθηση. Εκείνη ήταν πιστεύω και η καλύτερη στιγμή της χρονιάς για μένα.

Χειρότερη στιγμή ήταν η κόκκινη κάρτα με τον Βόλο, ήταν η πρώτη στην καριέρα μου, μόνο στις μικρές εθνικές δύο φορές που ήμουν και πιο πιτσιρικάς είχα ξαναπάρει. Με στενοχώρησε πολύ γιατί αυτή η κίνηση δεν είναι του χαρακτήρα μου, δεν με αντιπροσωπεύει, ήταν κάτι που βγήκε στην ένταση του αγώνα, στοίχισε και στην ομάδα γιατί χάσαμε το ματς.

Η σκέψη μου πριν έρθω ήταν να βρω μια ομάδα να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Δεν είχα σκοπό να γυρίσω στην Ελλάδα, απλά προέκυψε και ο Παναιτωλικός έδειχνε ως μία πολύ καλή επιλογή για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Η οργάνωση είναι ομάδας που θα έπρεπε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, σε λίγες ομάδες τη βρίσκεις στην Ελλάδα.

Ήταν δύσκολα αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο που μπορώ να πω ότι και εγώ δικαιώνομαι, και η ομάδα που με επέλεξε σε μία δύσκολη στιγμή. Με βοήθησε αρκετά και χαίρομαι που βοηθάω κι εγώ με τον τρόπο μου».

Ως ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος, και από την στιγμή που ο Νίκος Καρέλης έχει καιρό να δει το όνομά του στις κλήσεις για την Εθνική ομάδα, είναι φυσικό το όνομά του να μπαίνει στη συζήτηση ενόψει του αγώνων του Ιουνίου.

«Σίγουρα πιστεύω πως η χρονιά μου δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Υπάρχουν βέβαια καλοί επιθετικοί. Τα 13 γκολ σίγουρα βάζουν ένα θετικό πρόσημο για να κοιτάξει ο προπονητής, από εκεί και πέρα όμως αυτός ξέρει και αποφασίζει, δεν μπορεί να πει κανείς “θέλω να πάω στην Εθνική” και να πάει. Περίμενα θα έλεγα μια κλήση αλλά όπως είπα δεν είναι στο χέρι μου, κάνω ό,τι μπορώ για να έρθει η κλήση και ελπίζω να συμβεί».

Σχόλιο δεν γινόταν να μην υπάρξει και για το φετινό πρωτάθλημα συνολικά. Το πιο ανταγωνιστικό εδώ και πολλά χρόνια, με τον τίτλο να κρίνεται την 35η αγωνιστική και μαθηματικά στο φινάλε.

«Το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και για τον τίτλο αλλά και στα playouts.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίκαια έφτασαν μέχρι εδώ. Η ΑΕΚ έχει έναν αέρα, με νέο γήπεδο, πολύ επιθετικογενείς και ταχυδυναμικούς παίκτες, προσπαθεί να βάλει δύο και τρία γκολ σε κάθε ματς. Πιο ουσιαστικός και σφιχτός από την άλλη ο Παναθηναϊκός, πιο αποτελεσματικός, με έμπειρους παίκτες. Και στις δύο ομάδες υπάρχουν καλοί προπονητές και ρόστερ.

Όσον αφορά τους σκόρερ, δεν γίνεται να μην αναφέρεις το Μπακαμπού αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία. Τα στοιχεία του είναι εξωπραγματικά, ταχυδυναμικός, αλτικός. Με τις φάσεις που δημιουργεί η ΑΕΚ, θέλοντας και μη, έγινε σέντερ φορ».

Κλείνοντας με τα φετινά, ο 31χρονος φορ αναφέρθηκε στο φινάλε αλλά και τη νέα σεζόν.

«Έχει μείνει ένα τελευταίο ματς, θα ήθελα να τελειώσει καλά η χρονιά, μακάρι και με ένα γκολ ακόμη. Θα ξεκουραστώ για το καλοκαίρι θα πάρω δυνάμεις και θα θέσω στόχους. Σίγουρα θα ήθελα ξανά διψήφιο αριθμό γκολ.

Φέτος δείξαμε ότι είχαμε τις βάσεις για τα playoffs, θα έπρεπε να είμαστε πιο σταθεροί, πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα. Έχουμε την ικανότητα, το δείξαμε και θα πρέπει να βρούμε σταθερότητα να μείνουμε ψηλά».

Όσο για τη νέα επιτυχημένη συνύπαρξη με τον Γιάννη Αναστασίου, μετά τον Παναθηναϊκό πριν από μια δεκαετία;

«Σε έναν παίκτη παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής και η εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Από την στιγμή που ο Αναστασίου μου δείχνει εμπιστοσύνη, κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω, όπως και την ομάδα.

Είχα έρθει πριν τον Αναστασίου εδώ, είχε τελειώσει άσχημα η χρονιά, είχαμε σωθεί στο τέλος. Περίμενα να δω ποιος θα αναλάβει. Με την άφιξή του, σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι γνωριζόμασταν. Εγώ φυσικά δεν σταμάτησα να δουλεύω. Όταν έρχεται ένας προπονητής είναι δύσκολο να σου δώσει χρόνο συμμετοχής εάν δεν είσαι σε καλή κατάσταση, ειδικά εάν υπάρχει ανταγωνισμός».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστηκε 292 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.