Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 14:57

Το σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με μαθητές από Τουρκία, Νορβηγία και Πολωνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το σύγχρονο  κτίριο που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με μαθητές από Τουρκία, Νορβηγία και Πολωνία.

Οι μαθητές είναι προσκεκλημένοι του  5ου ΓΕΛ Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θεματική «Σύγχρονα σχολεία- Πράσινες πρακτικές».  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου μαζί με τους Αντιδημάρχους Μίμη Σκορδόπουλο και Βασίλη Φωτάκη ξενάγησαν τον Διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Φώτη Λαζαρίνη και τους μαθητές στο υψηλών προδιαγραφών κτίριο και εξήγησαν ότι η κατασκευή του προβλέπει  εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ που εξασφαλίζουν  ενεργειακή αυτονομία,  εξωτερική θερμομόνωση, στέγη με φυτεμένο δώμα, φωτιστικά νέας τεχνολογίας, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

«Το Αγρίνιο, σε λίγους μήνες, θα έχει  ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, πρότυπο για όλη την Χώρα. Με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενική εκπομπή ρύπων και  κάλυψη  των  ενεργειακών αναγκών απαντά στην ανάγκη για ένα φιλικό προς το περιβάλλον, πράσινο κτίριο. Κάνουμε μια μεγάλη επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον. Οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και να εξοικονομούμε πολύτιμους πόρους. Με πράξεις εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.