Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:16 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 12:52

Αγρίνιο: Βράβευση για τους μαθητές που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς στις 14 Μαΐου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, θα βραβευτούν οι μαθητές του νομού Αιτωλοακαρνανίας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το έτος 2021-22 

Ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ):

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο (Σεφέρη2) και ώρα 11:00 π.μ. εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του νομού Αιτ/νίας που διακρίθηκαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Παιχνίδι και μαθηματικά, Θαλής και Αρχιμήδης) των ετών 2021 και 2022.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 105 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα.

Η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα “Θαλής” , “Ευκλείδης” , “Αρχιμήδης” και Προκριματικός Διαγωνισμός 

Για τους μαθητές δημοτικού διεξάγεται ο διαγωνισμός «Παιχνίδι και μαθηματικά».

Την εκδήλωση διοργανώνει το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ε.Μ.Ε.

Διαβάστηκε 287 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.