Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:42 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 22:19

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ατρόμητος δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που... καίγονταν για τον πόντο. Όμως οι γηπεδούχοι με τα γκολ του Καμαρά και του Κλωναρίδη επικράτησαν με 2-0, αποτέλεσμα που τελικά κράτησε και τα «καναρίνια» στη μεγάλη κατηγορία.

Γίνεται σε ένα ματς να κερδίσουν και οι δύο ομάδες; Στο Περιστέρι συνέβη, καθώς ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού όμως το γκολ που σημείωσε η Λαμία στο 1-1 που παραχώρησε στον Λεβαδειακό, τον κράτησε και μαθηματικά στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μπρανέσκου στο τέρμα, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Μαυρομάτη, Αθανασίου στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Οικονομίδη, Γκονζάλες, Καμαρά στον άξονα με τον τελευταίο να έχει ρόλο οργανωτή, τους Ρομπάιγ, Κλωναρίδη στα άκρα και τον Κωτσόπουλο στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν, Ξενιτίδη, Μπουζούκη στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Χουάνπι στα άκρα και τον Πέδρο φορ.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα

Σέντρα στο ματς και ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα και «φόρτωνε» τη δεξιά του πλευρά με τους Κεσχρίντα, Κλωναρίδη. Ο μεν πρώτος «έφτιαξε» την καλή στιγμή του Κωτσόπουλου στο 4' (πλασέ από διαγώνια θέση άουτ), ο δε δεύτερος εκείνη του Ρομπάιγ στο 7' (ο Γάλλος δεν έπιασε την κεφαλιά αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση) το πρώτο τέταρτο του ανήκε.

Δραστήριος ο Μόρσεϊ, ανέβηκε ο Παναιτωλικός αλλά 1-0 ο Καμαρά

Κάπου εκεί όμως ο Παναιτωλικός βελτιώθηκε και κυρίως με τον Μόρσεϊ άρχισε να βάζει «δύσκολα» στην αντίπαλη άμυνα. Οι Περιστεριώτες ναι μεν διατηρούσαν την κατοχή (το πρώτο μισό τους βρήκε με σχετικό ποσοστό 67%) όμως δεν «έφτανα» φάσεις, σε αντίθεση με τα «καναρίνια» που με τον ακραίο από τη Σιέρα Λεόνε «φλέρταραν» στο 16' με το γκολ.

Ο αγώνας κυλούσε σε αυτό το τέμπο αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 30' και στη μόνη τους τελική από το 15' ως την ανάπαυλα, ο Κωτσόπουλος έστρωσε στον Κλωναρίδη μέσα στην αντίπαλη περιοχή και εκείνος έκανε τη συρτή σέντρα, κανείς φιλοξενούμενος δεν έδιωξε και ο Καμαρά μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Φουλ επίθεση οι φιλοξενούμενοι, επικίνδυνοι στην «κόντρα» οι γηπεδούχοι

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός με την είσοδο του Ντίας, αρχικά, και ύστερα των Κολοβού, Καρέλη θέλησε να τα παίξει όλα για όλα. Επί της ουσίας «γύρισε» σε ένα 4-4-2, κάτι που «μεταφράζονταν» όμως και σε αρκετούς κενούς χώρους. Ο Ζοάο Πέδρο «φλέρταρε» στο 54' με την ισοφάριση και λίγο αργότερα ο Χουάνπι είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ, δείγμα πως μεσοεπιθετικά τα «καναρίνια» λειτουργούσαν καλά, ανασταλτικά όμως «πονούσαν». Οι γηπεδούχοι έβγαιναν στο τρανζίσιον, δημιουργούσαν προϋποθέσεις, αλλά τους έλειπε η τελική πάσα, μέχρι το 71' όπου ο Καμαρά άγγιξε το 0-2 όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Κλωναρίδη αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του.

Δοκάρι ο Καρέλης, γκολ ο Κλωναρίδης και 2-0

Μέχρι που μπήκαμε στο 80', όπου ο ρυθμός ήταν... καταιγιστικός. Ο Παναιτωλικός είχε βγει όλος μπροστά και τότε ο Μλάντεν βρήκε τον Καρέλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Ελληνας φορ «έπιασε» μία «βολίδα» που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπραντέσκου. Αμέσως μετά σε τρανζίσιον και τελική πάσα του Καμαρά στον Εντερ Γκονζάλες ο Ισπανός «άγγιξε» το 2-0 που τελικά πέτυχε ο Κλωναρίδης δευτερόλεπτα μετά, όταν σε φάση καρμπόν του «έστρωσε» ο Κεσχρίντα και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

MVP: Ο Κλωναρίδης. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός «έφτιαξε» το 1-0 του Καμαρά, σημείωσε ο ίδιος το 2-0 και δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τους Κεσχρίντα, Καμαρά που μάλιστα «συμμετείχαν» και στα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Χουάνπι. Πλην της φάσης του δευτέρου ημιχρόνου όπου απείλησε με σουτ, δεν κατάφερε να κάνει άλλη φορά αισθητή την παρουσία του.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε γκολ του Μλάντεν σε στατική μπάλα για οφ σάιντ του Χουχούμη που έκανε την πρώτη πάσα και το VAR το επιβεβαίωσε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο Περιστέρι είδαμε ένα πολύ ωραίο ματς, όπου συνολικά βγήκαν 28 τελικές (14 εκατέρωθεν). Ο Ατρόμητος στη «σούμα» είχε μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά και ο Παναιτωλικός έβγαλε φάσεις.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 206 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 22:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.