Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:28 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 00:34

Trichonida Trail Ride (Σ/Κ 13-14/5/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Trichonida Trail Ride: Έρχεται δυναμικότερο. Αναβάτες από πολλά σημεία της Ελλάδας και το εξωτερικό θα βρεθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μια σημαντική διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 13 και 14/05, η οποία θα προβάλει περιοχές του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα την περιοχή του Αρακύνθου, της Τριχωνίδας και του Παναιτωλικού Όρους εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων!

Η διοργάνωση Trichonida Trail Ride πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην περιοχή, ενώ  σκοπός  είναι να γίνει θεσμός και να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους λάτρεις του δίκυκλου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διοργανωτές είναι ο Νίκος Μπανάκας,ο Νίκος και ο Θωμάς Ντέκας, ο Χρήστος Πασάς και ο Γιώργος Τσιρώνης.

Πέρυσι τουλάχιστον 70 αναβάτες μηχανών κυβισμού από διάφορα σημεία της Ελλάδας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, αλλά και το εξωτερικό, όπως από την Αγγλία και την Ολλανδία) διέσχισαν τα ορεινά χωριά του Αρακύνθου και διαδρομές πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας ανακαλύπτοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής και φεύγοντας μάλιστα ενθουσιασμένοι.

Φέτος που η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, θα είναι εμπλουτισμένη καθώς στόχος είναι οι αναβάτες των μηχανών να γνωρίζουν και τα τοπικά προϊόντα, ενώ σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής και την οποία μεταφέρει στη «Σ» ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης Κώστας Κιτσοπάνος, οι συμμετέχοντες θα αυξηθούν.

Η διοργάνωση αφορά τον δίκυκλο μηχανοκίνητο αθλητισμό και διαθέτει έντονα χαρακτηριστικά τουριστικού ενδιαφέροντος, διότι στο διήμερο της διοργάνωσης σκοπός είναι να αναδειχθεί η Τριχωνίδα, η περιοχή του Αρακύνθου και του Παναιτωλικού Όρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσοπάνο η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης περιλαμβάνει πορεία 150 χλμ τουριστικού ενδιαφέροντος και η δεύτερη περίπου 200 χλμ ορεινής διαδρομής.

Trichonida Trail Ride: Έρχεται δυναμικότερο
Ο Κώστας Κιτσοπάνος

«Σκοπός είναι να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το δίκυκλο μηχανοκίνητο αθλητισμό και επιθυμούν ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές. Οι αναβάτες θα περάσουν από πολλά ορεινά χωριά του Δήμου Αγρινίου, αλλά και θα φτάσουν μέχρι και το γεφύρι της Αρτοτίβας και το Καρέλι στο Θέρμο. Αναμένουμε περισσότερους αναβάτες φέτος, ενώ το σημείο εκκίνησης θα είναι μεταξύ Παπαδατών και Ματαράγκας» εξηγεί ο Κ. Κιτσοπάνος.

Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις η Τριχωνίδα και η περιοχή του Αγρινίου θα μπει στο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού και συγκεκριμένα υψηλού επιπέδου εναλλακτικού τουρισμού, ενώ στόχος, όπως προαναφέραμε είναι να γίνει θεσμός η διοργάνωση και να επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις του Δήμου Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής λ.χ. προς τις τεχνητές λίμνες.

Φέτος θα συμβάλει και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στη διοργάνωση, διότι φέτος θα προσφερθεί και ενθύμιο για τους συμμετέχοντες, ενώ στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχει και τουριστικό υλικό για το Δήμο Αγρινίου, ενώ θα προσφερθούν και τοπικά προϊόντα.

«Θέλουμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα χωριά μας και στην περιοχή μας. Αν ο κόσμος που ασχολείται με τον δίκυκλο μηχανοκίνητο αθλητισμό μάθει την περιοχή μας και το ότι διαθέτει ποικιλία τοπίων και διαδρομών, τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στα πεδινά της περιοχής μας, και γενικότερα γνωρίσει τις πολλές εναλλακτικές διαδρομές σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου θα προσελκύουμε κόσμο, που ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλο το χρόνο και έπειτα από μόνοι τους θα δημιουργήσουν «ροή» προς την περιοχή μας, καθώς αυτό είναι μια ενασχόληση που πραγματοποιείται όλο το χρόνο με σχεδόν όλες τις καιρικές συνθήκες, καθώς λ.χ. υπάρχουν πολλοί αναβάτες που θέλουν να οδηγούν στη λάσπη και μετά από βροχή, ενώ άλλοι θέλουν να οδηγούν την άνοιξη στο βουνό» τόνισε ο κ. Κιτσοπάνος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 382 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 00:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.