Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:38 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 00:52

Τι δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας και ο Γιώργος Παπαναστασίου για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, μίλησε αποκλειστικά στο SDNA θέτοντας δύο απαραίτητους όρους  για την προοπτική διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στο Αγρίνιο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο είναι μία από τις λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ώρες για τη διεξαγωγή του πολυθρύλητου τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Το SDNA επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, ο οποίος παρουσιάζεται κατ΄αρχήν θετικός για την μεταφορά του τελικού στο Αγρίνιο, βάζοντας ωστόσο δύο σημαντικούς…αστερίσκους.

«Μέχρι τώρα δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί μας. Το γήπεδο του Παναιτωλικού είναι μέσα στην πόλη κι όπως αντιλαμβάνεστε είναι θέμα κι απόφαση της αστυνομίας να δώσει το “πράσινο φως” για τη διεξαγωγή του τελικού υπό την παρουσία οπαδών και των δύο φιναλίστ.

Εμείς ως Παναιτωλικός κι από την στιγμή που η αστυνομία δώσει την άδεια δεν θα είχαμε αντίρρηση να φιλοξενήσουμε τον τελικό με περιορισμένο όμως αριθμό οπαδών. Χονδρικά θα έλεγα 1000 οπαδοί – μάξιμουμ – από κάθε ομάδα.

Ένα θέμα βεβαίως έχει να κάνει με τις εξέδρες, δεδομένου πως η κεντρική είναι πιο μεγάλη από τις άλλες.

Εάν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμφωνούσαν σε αυτό το νούμερο για την είσοδο των οπαδών και η Αστυνομία δεν έχει αντίθετη άποψη θα μπορούσε να γίνει ο τελικός στο Αγρίνιο.

Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό κι εμείς ως ΠΑΕ το νοικιάζουμε. Το γεγονός πάντως πως ο τελικός περιφέρεται από πόλη σε πόλη, δείχνει την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στο θέμα της πιθανής φιλοξενίας του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στο Αγρίνιο αναφέρεται μιλώντας στο sinidisi.gr o δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας στην πόλη, εκφράζει όμως σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που οφείλουν να αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι.

Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια αδυνατεί να διοργανώσει ποδοσφαιρικούς αγώνες με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων που παίζουν. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό δεν ισχύει παντού και πάντα, πολλοί αγώνες στην επαρχία γίνονται με φιλοξενούμενους. Όπως και οι μεγάλες ομάδες συχνά δίνουν κάποια εισιτήρια σε οπαδούς ομάδων που δεν θεωρούν ανταγωνιστικές. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα είναι των πέντε «μεγάλων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που έχουν τους πιο μεγάλους και ανεξέλεγκτους «στρατούς» οπαδών.

Η αφερεγγυότητα των διοργανωτών και ο εμφύλιος παραγόντων με έπαθλο την ΕΠΟ (σ.σ. είναι η διοργανώτρια αρχή στον θεσμό του κυπέλου) έχει οδηγήσει να εισπράττει αρνήσεις ο τελικός ακόμη και από την… Κύπρο όπου η Αστυνομία δήλωσε ότι δεν εγκρίνει την διεξαγωγή του τελικού στο νησί, παρά μόνο με αυστηρές και απαρέγκλιτες προδιαγραφές που απλά είναι αδύνατον να τηρηθούν.

Μετά από αρκετές παλινωδίες και αφού απορρίφθηκαν πολλά γήπεδα- αλλά και το ΟΑΚΑ για λόγους ισονομίας καθώς ο ένας εκ των εμπλεκόμενων ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί πολλές φορές στην «έδρα» αθηναϊκών ομάδων- το ζήτημα πέρασε από το Πανθεσσαλικό του Βόλου και ως λύση ανάγκης από το AEL FC Arena, ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου της ομάδας της Λάρισας κ. Κωνσταντίνου Πηλαδάκη. Οι δυο περιπτώσεις κόλλησαν, κάθε μια με το δικό της ενδιαφέρον story, ενώ τα βλέμματα στράφηκαν προς την Λαμία και το Αγρίνιο. Οι γνωρίζοντες λένε πως τα χάλια του γηπέδου της Λαμίας κάνουν τους ανθρώπους της ΕΠΟ να θεωρούν πως η περίπτωση του Αγρινίου είναι πιο ελκυστική.

«Αν η κυβέρνηση, η ΕΠΟ και η Αστυνομία μπορούν…»

Ήδη οι πληροφορίες λένε πως γίνονται κάποιες βολιδοσκοπήσεις για καταλύματα στο Αγρίνιο ενώ ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπαναστασίου δέχεται ενοχλήσεις από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Το sinidisi.gr μίλησε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον κ. Παπαναστασίου, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο εκτός Αγρινίου, με την απάντησή του να είναι λογική κι αναμενόμενη.

«Το Αγρίνιο είναι μια φιλόξενη πόλη και μια αθλητική πόλη, επίσης. Έχουμε τον Παναιτωλικό στην Super League και έχουμε δεχθεί τις επισκέψεις οπαδών άλλων ομάδων, συνήθως χωρίς προβλήματα. Σε λίγες περιπτώσεις, πρέπει να το πω αυτό, είχαμε μικροεπεισόδια και τα πράγματα ήταν οριακά στο να ξεφύγουν. Εδώ έγκειται ο προβληματισμός μου. Φυσικά και να φιλοξενήσουμε τον τελικό αλλά όχι με ορδές οπαδών που θα παρουσιάσουν εικόνες σαν εκείνες που είδαμε πριν χρόνια στο Πανθεσσαλικό. Για τέτοια φαινόμενα δεν έχουμε καμία διάθεση και δεν θα τα ανεχτούμε. Αν η κυβέρνηση, η ΕΠΟ και η Αστυνομία διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να κάνουν έναν τελικό με ορισμένες αυστηρά ονομαστικές προσκλήσεις και με παιδιά από την περιοχή μας, να το συζητήσουμε. Αλλιώς, καλό θα είναι να μην γίνει καν διαδικασία», επισημαίνει ο δήμαρχος Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ άσχημο το γεγονός ότι δεν έχουμε την Παιδεία ούτε έναν τέτοιο αγώνα να διασφαλίσουμε. «Είμαι κι εγώ φίλαθλος και θα ήθελα να δω τον αγώνα αλλά και να έρθει ξένος κόσμος στην πόλη μας να περάσει καλά. Είναι κατάντια που είναι τόσο δύσκολο ακόμη και τα αυτονόητα να διασφαλιστούν εδώ και τόσα χρόνια στην Ελλάδα», καταλήγει.

Τι έγινε σε Λάρισα και Βόλο

Σε ότι αφορά την Λάρισα και τον Βόλο το ιστορικό έχει ενδιαφέρον. Στην ΕΠΟ ενημερώθηκαν από ανθρώπους της Περιφέρεια Θεσσαλίας πως υπάρχει πρόβλημα πυρασφάλειας στο AEL FC Arena σε μια εμπλοκή μάλλον αναμενόμενη. Η Πυροσβεστική έκανε έλεγχο και ενημέρωσε την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα αυτή να προβεί σε ενημέρωση της ΕΠΟ. Όταν ήρθε αυτή η εξέλιξη έγιναν σκέψεις για διπλό τελικό που δεν προβλέπεται από τη προκήρυξη του κυπέλου στην οποία προκήρυξη, να σημειωθεί, υπάρχει μόνο ένα γήπεδο της επαρχίας το Πανθεσσαλικό! Οι συζητήσεις, με άλλα λόγια, για το γήπεδο του Παναιτωλικού είναι αρκετά αυθαίρετες και εκτός προκήρυξης.

Για το θέμα του Πανθεσσαλικού του Βόλου το σήριαλ είχε περισσότερα επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο. Σύμφωνα με δηλώσεις του είχε αθετηθεί η συμφωνία που είχε υπάρξει μετά από διαβουλεύσεις αρκετών ημερών. «Δεν τους δέχονται ούτε στην Κύπρο. Τι έχει φταίξει και δεν έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε ένα τελικό; Από την στιγμή που δεν τηρούν την αρχική συμφωνία για τα 400 άτομα, τότε αυτομάτως δεν ισχύει τίποτα. Σε συζήτηση που κάναμε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε ζητήσει να βάλουμε ακόμη 50, 60 άτομα κυρίως αναφερόταν σε χορηγούς. Ξαφνικά βγήκαν στα ραδιόφωνα, διάφοροι και ο Αντωνίου και είπαν για την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων. Αυτό ήταν αντίθετο με όσα είχαμε συμφωνήσει», δήλωσε πρόσφατα στο ραδιόφωνο “Metropolis” της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ήθελε, όπως δήλωσε, ένα γεμάτο γήπεδο αλλά «κάποιοι θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι να σπάσεις και να ρίξεις πέτρες». Επίσης, δεν παρέλειψε να ρίξει βέλη και στην ΕΠΟ η οποία ζήτησε να τεθεί σε αργία ως δήμαρχος. Να σημειωθεί ότι το… δράμα έχει συμπληρωθεί με ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Λάρισας (ΑΕΛ) που είχαν τονίσει ότι δεν θα επέτρεπαν να γίνει τελικός κυπέλου στην πόλη τους, προφανώς σκεπτόμενοι τους οργανωμένους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που θα έκαναν «κατάληψη». Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι ανάλογο πρέπει να σκέφτονται και να νιώθουν και οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού στη περίπτωση που προκριθεί η λύση του Αγρινίου. Κι αυτό είναι απόδειξη ότι απλά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για «γιορτές του ποδοσφαίρου».

Γιάννης Συμψηρής

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 314 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.