Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:38 πμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 22:05

Την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 στο άλσος της Σάλτινης στην Βόνιτσα η "ΓΙΟΡΤΉ ΑΛΟΓΟΥ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Άλσος της Σάλτινης στην Βόνιτσα μετά από τρία χρόνια θα μεταφερθεί την Πρωτομαγιά το ενδιαφέρον στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αφού θα γίνει η καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΟΓΟΥ» με επίδειξη αλόγων και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή Δημοτική μουσική, χορό, φαγητό ( πεντανόστιμη ψητή προβατίνα) και ποτό.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας. Την  εκδήλωση συνδιοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και  ο Ιππικός Όμιλος Βόνιτσας, ο οποίος  αποτελεί ένα ιστορικό σύλλογο που σκοπό έχει την διάδοση και στήριξη της Ιππασίας στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Η Πρωτομαγιάτικη  εκδήλωση θα αρχίσει στις 10:30 στη παραλία της Σάλτινης όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα υπέροχα άλογα, να κάνουν ένα περίπατο στο μαγικό νησάκι της Κουκουμίτσας με την ειδυλλιακή πεζογέφυρα  και το εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο.

 Πριν ξεκινήσει το γλέντι θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «Το Ανακτόριο» και  όλοι θα ξεφαντώσουν υπό τους ήχους τού κλαρίνου του Πάνου Μπέκου (Μεσολογγίτης) και με τη φωνή της Βαγγελιώς Χρηστιά, του Σπύρου Σιώλου και της Τασούλας Θέμελη.  

Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη αυτή γιορτή της Πρωτομαγιάς που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου στο Άλσος - παραλία της Σάλτινης Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 

Διαβάστηκε 394 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 01:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.