Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 12:07

Στ. Αραχωβίτης - Ολ. Τελιγιορίδου: “Στον αέρα η νέα ΚΑΠ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, με αποκλειστική ευθύνη της Kυβέρνησης”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

20.04.2023

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Στ. Αραχωβίτης - Ολ. Τελιγιορίδου: “Στον αέρα η νέα ΚΑΠ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, με αποκλειστική ευθύνη της Kυβέρνησης

Αρκούσαν τελικά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ για να επιστρέψουμε από το νοικοκύρεμα που πετύχαμε σαν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χειρότερη δυνατή κατάσταση για τις αγροτικές ενισχύσεις. Με κυριολεκτικά διαλυμένα από τους “αρίστους” συστήματα, αποτέλεσμα των απευθείας αναθέσεων και της διαρκούς περιδίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, η μια κακή πληρωμή διαδέχεται την προηγούμενη. Πρόκειται για την τετραετία με τις πιο άδικες, λανθασμένες και αδιαφανείς πληρωμές των ενισχύσεων και αποζημιώσεων των αγροτών.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την ελλιπέστατη προετοιμασία συστημάτων, υπηρεσιών και θεσμικού πλαισίου που οδηγούν σε συνεχή αναβολή την ενεργοποίηση της νέας ΚΑΠ και την υποδοχή των αιτήσεων των αγροτών -που θα ξεκινούσαν, υποτίθεται, την Πρωταπριλιά!

Οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν για άγνωστο ακόμη χρόνο, για ν' αναγκαστούν στη συνέχεια  να κάνουν τις περίπλοκες και καινούργιες αιτήσεις “στο πόδι” και “στα τυφλά”, σε ένα σύστημα “κινούμενη άμμο”, με αρνητικές επιπτώσεις για όλη τη νέα προγραμματική περίοδο.

Διαβάστηκε 357 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία