Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:40 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 19:15

Γυμνάσιο Αιτωλικού: ζωντάνεψε το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια μεγάλη κοπιαστική προσπάθεια, που έγινε με πολλή αγάπη, παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Θεατρικής Παιδείας του Γυμνασίου Αιτωλικού, την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στην θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Η πιο πολυπαιγμένη σάτυρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε διασκευή ενός μεγάλου ανθρώπου της τέχνης του Γιάννη Καλατζόπουλου ζωντάνεψε από νεαρές και νεαρούς θεατρίνους.

Η θεατρική αυτή πράξη παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, του διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητικές ομάδες Θεάτρου απ΄όλη την Ελλάδα και έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου από την 1η Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2023.

Οι έρωτες και τα παιχνίδια εξουσίας που διαδραματίστηκαν μέσα στον ονειρικό κόσμο που δημιούργησαν οι συγγραφείς, οι σκηνοθέτες, οι νεαροί και νεαρές ηθοποιοί συνάρπασαν το κοινό και την καλλιτεχνική επιτροπή.
Η παράσταση επαναλήφθηκε στο Αιτωλικό στην αίθουσα «Ευανθία Καρβέλη», την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 σε κατάμεστη αίθουσα.

Ευχαριστίες εκφράζονται στο Δήμο Αγρινίου και στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για τη φιλοξενία, στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μιχάλη Χατζή, στο Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου «Ευανθία Καρβέλη», στον Δ/ντή και στον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού.

Ιδιαίτερα ευχαριστίες εκφράζονται στον κ. Βάρρα Γιώτη, στη θεατρολόγο κα Στρατηγάκη Κατερίνα για την αμέριστη βοήθειά τους, στον κ. Νίκο Παπαλέξη για τη φωτογραφική κάλυψη της παράστασης καισ την κα Γιαγκιώζη Λαμπρινή για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις.

Για τον όμιλο Θεατρικής παιδείας: Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Σμπόνια Μαρία Χαλαζιά Ανδριανή

Για το Σύλλογο Διδασκόντων η Δ/ντρια του Γυμνασίου Αιτωλικού Τσίγκα Θεοδώρα

Φωτογραφίες Νίκος Παπαλέξης 

Οι φωτογραφίες είναι του Νικόλαου Παπαλέξη

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 261 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.