Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:15 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 11:41

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

11ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

Με την απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων ολοκληρώθηκε το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από 1/3 έως 12/3 και από 20/3 έως 2/42023 με μεγάλη προσέλευση του κοινού.

Συμμετείχαν 19 Γυμνάσια και Λύκεια από το Αγρίνιο, την Πτολεμαΐδα, τη Γουριά, την Αλεξανδρούπολη, το Βουρνάγο, το Καρπενήσι, το Αιτωλικό, τα Φάρσαλα, τα Λεχαινά,τη Ζάκυνθο,  Κεφαλονιά, Κάτω Λεχωνίου, των Κεραμειών, της Νεάπολης, της Κομοτηνής και της Λάρισας. Στόχος του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου ήταν οι μαθητές να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, να αναδείξουν την συλλογική προσπάθεια, να καλλιεργηθεί η αισθητική και η εκπαίδευσή τους ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτεροι θεατές θεατρικών παραστάσεων και να δοθεί το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ασχοληθούν με το θέατρο.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίουο οποίος δήλωσε: « Για περίπου έναν μήνα φιλοξενήσαμε μικρούς καλλιτέχνες από πολλά σημεία της Χώρας. Είδαμε τη χαρά στα πρόσωπά τους και τη λάμψη της δημιουργίας στα μάτια τους. Δώσαμε ραντεβού στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  και χειροκροτήσουμε τους φωτεινούς ανθρώπους του αύριο. Για άλλη μια χρονιά  τα παιδιά μας έδειξαν  το δρόμο  της τέχνης κι εμείς έχουμε υποχρέωση να τον ακολουθήσουμε μαζί τους, δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε βήμα τους.

Στο Αγρίνιο είμαστε υπερήφανοι γι αυτόν το θεσμόστον οποίο πρωταγωνιστεί η μαθητική και  εκπαιδευτική μας κοινότητα. Φέτος συμπληρώθηκαν 11 χρόνια συνεχόμενης  παρουσίας. Θέλω να μοιραστώ μαζί τη χαρά που ένιωσα όταν  συνάντησα μαθητές που ήρθαν από την Κομοτηνή  και μαζί  με τους καθηγητές τους μου έλεγαν ότι θα ξαναέκαναν το ταξίδι στο Αγρίνιο χωρίς δεύτερη σκέψη. Πώς να μην  καμαρώνω για όλα αυτά που καταφέρατε. Γιατί κάθε χρόνο ανεβάζετε το Αγρίνιο ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να συγχαρώ  όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτού του μοναδικού  εγχειρήματος. Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιαs Εκπαίδευσης, την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ,τα στελέχη του Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Κυρίως όμως,  θερμά συγχαρητήρια,  αξίζουν σε όλα τα παιδιά μας. Η συμμετοχή τους έδωσε  αισιοδοξία και ζωντάνια στη σημαντική αυτή γιορτή της μαθητικής δημιουργίας.Σας ευχαριστούμε, σας περιμένουμε ξανά.»

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ. Χρήστος Καζαντζής αφού ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές για τη μεγάλη προσπάθειά τους και  όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, που είναι ήδη θεσμός, φέτος κατάφερε να γίνει πανελλήνιος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: κ.Χρήστος Ζαρκαβέλης, κ.Θύμιος Γρίβας, κ.Κωνσταντίνος Ζώης, ο κ. Κώστας Κακαβιάς, μέλος του ΔΣ Δη.πε.θε Αγρινίου και τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής:  Κάτια Ζαρκάδα, Ηθοποιός- Κοινωνιολόγος, Μαρία Τσιρώνη, Μουσικός – Εκπαιδευτικός, Τάκης Χατζηγεωργίου, Εκπαιδευτικός, ο κ.Μιχάλης Χαντζής, Υπεύθυνος Σχολικών δραστηριοτήτων, Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτ/νίας, ο κ.Ρένος Χριστοδουλίδης, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.

Διαβάστηκε 292 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 12:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.