Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:26 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 20:04

«Καλάθι των νονών»: Πώς θα λειτουργεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παιχνίδια, λαμπάδες και πασχαλινά αβγά, για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους την περίοδο του Πάσχα, περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» που έκανε πρεμιέρα στην αγορά.

Συνολικά 29 αλυσίδες παιχνιδιών συμμετέχουν έως τώρα στην πρωτοβουλία «Το καλάθι των νονών» που ξεκίνησε χθες στα καταστήματα παιχνιδιών για την περίοδο του Πάσχα και περιλαμβάνει παιχνίδια, λαμπάδες και πασχαλινά σοκολατοειδή.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ και εθελοντικά μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες.

Aνάμεσα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν την πρώτη μέρα, βρίσκονται εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και μικρότερες από όλη την Ελλάδα αλλά και επιχειρήσεις με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που επίσης διαθέτουν παιχνίδια.

Οι λίστες των επιχειρήσεων με προϊόντα από τις 12 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης  έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-καταναλωτής και θα ανανεώνονται κάθε Τετάρτη έως τις 15 Απριλίου που θα ισχύσει το μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες παιχνιδιών με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών» ενώ προαιρετική είναι η συμμετοχή των υπολοίπων. Ωστόσο εάν ενταχθούν στην πρωτοβουλία, θα πρέπει να την εφαρμόζουν 29/3 έως 15/4, τοποθετώντας το ειδικό σήμα στο ράφι, κατάλογο των προϊόντων στην είσοδο του καταστήματος και θα πρέπει να διαθέτουν επάρκεια αποθεμάτων, καθώς τα πρόστιμα για τις παραβάσεις κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Σχετικά με τις τιμές, σημειώνεται ότι το περιθώριο μικτού κέρδους δεν πρέπει να υπερβαίνει το αντίστοιχο προ της 1.12.2021.

protothema.gr

Διαβάστηκε 153 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.