Τετάρτη, 12η Ιουνίου 2024  7:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:20

Αγρίνιο: Τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, οι προοπτικές και οι προκλήσεις του μέλλοντος από κλιμάκιο της ΝΔ (εικόνες + video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα, κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023 το Αγρίνιο, στο πλαίσιο περιοδείας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο κ. Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ανοίγοντας την εκδήλωση, καλωσόρισε του παραβρισκομένους και απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ο κ. Π. Τσιχριτζής, εξέφρασε τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στους φοιτητές και στους αποφοίτους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι αγωνίζονται για την κατωχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και επέκρινε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για τη μη ίδρυση και λειτουργία αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια.

Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Η κ. Καλογήρου έκανε έναν απολογισμό των έκτακτων ενισχύσεων που δόθηκαν από την Κυβέρνηση σε αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέροντας ότι το συνολικό πρόγραμμα στήριξης ως έκτακτες ενισχύσεις φθάνει τα 43.6 εκ. ευρώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Όσων αφορά στα έργα που έχουν ενταχθεί σε διαφορά χρηματοδοτικά προγράμματα για την Αιτωλοακαρνανία, η Γ.Γ. του Υπουργείου είπε είναι μια πολύ σημαντική στήριξη, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 25 έργα προϋπολογισμού 34.8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 είναι εγγειοβελτιωτικά, και τα 14 έργα αγροτικής οδοποιίας.

Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων

Στην ομιλία του ο κ. Μπαγινέτας, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν υλοποίησε όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί το 2015, μεταξύ των οποίων: ανακούφιση από τραπεζικά δάνεια και οφειλές, κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και χωραφιών, ατομικό αφορολόγητο 12 χιλ. ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του κόστους αγροτικής παραφωγής, εξυγίανση και αναγέννηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών, ειδικά σχέδια δράσης για στρατηγικής σημασίας προϊόντα, δημόσια ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής με αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου, δημόσια αγροτική τράπεζα, κατάργηση επιτηδεύματος, κατάργηση της καταβολής φόρου, φοροαπαλλαγή για 5ετία για νέους αγρότες κ.λπ.

Ο κ. Μπαγινέτας επίσης αναφέρθηκε σε δράσεις, πολιτικές και χρηματοδοτήσεις του Yπουργείου, και εστίασε σε τρία επίπεδα: Στην Εθνική πολιτική, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, και τις κρατικές ενισχύσεις. Τόνισε δε, ότι η Κυβέρνηση αντιμετώπισε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και στο καλύτερο δυνατό βαθμό, όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ανάγκες των παραγωγών, και του Ταμείου μικροπιστώσεων.

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 270 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.