Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 18:29

Ο Συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στο "Βιβλιοτρόπιο" για την παρουσίαση του βιβλίου του “Καλντερίμι” (Τρι 4/4/2023 19:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Βιβλιοπωλείο “Βιβλιοτρόπιο” και οι Εκδόσεις “Ψυχογιός” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Καζαντζή 25, Αγρίνιο, τηλ.: 2641021454). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ημερομηνία: Τρίτη 4 Απριλίου 2023 19:30

Δυο λόγια για το “Καλντερίμι” το νέο βιβλίο του συγγραφέως 

Το κυνήγι της ευτυχίας, το λίγο που γεμίζει μια ζωή, η μεταμόρφωση μιας πόλης, τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις τριών γενιών, που πορεύονται όπως καθορίζουν τα βήματά τους οι γυναίκες – σύζυγοι, ερωμένες, μητέρες, κόρες, αδελφές…

Κι όλα έχουν ως φόντο τη βαβυλωνία φυλών και γλωσσών κι εν γένει τη συνταρακτική ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου, με τις μνήμες να συμπληρώνουν κύκλο ενενήντα εννέα χρόνων.

Οι ήρωες σμίγουν με νταήδες, τυχοδιώκτες και αδελφικούς φίλους, ενώ στο προσκήνιο εναλλάσσονται συμμορίες, χοροεσπερίδες, καφέ σαντάν, χαμαιτυπεία, πόρνες, κατάσκοποι, βομβιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές…

Πότε βλέπουν τ’ αστέρια να σπιθίζουν, πότε τραντάζονται στο καλντερίμι της ζωής και πότε φλέγονται στο καμίνι της εκδίκησης, της προδοσίας, των ηθών, της απώλειας, του μίσους, του εθνικισμού, του χρήματος, μα και στον ξέφρενο χορό του έρωτα.

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στο Αγρίνιο

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 404 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 18:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.