Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:00 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 20:52

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»: Γιορτή για τον αθλητισμό και την αστυνομία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»: Γιορτή για τον αθλητισμό και την αστυνομία σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως μέχρι και 31/03 οι συμμετοχές και για τον αγώνα των 5χλμ και για τον παιδικό αγώνα του 1χλμ

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ο αγώνας δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» επιστρέφει μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω covid-19 και ήδη οι συμμετοχές είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται!

Την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί οι αστυνομικοί της περιοχής διοργανώνουν το συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος είναι ανοιχτός για κάθε πολίτη που θέλει να τρέξει ή να περπατήσει με την οικογένειά του ή την παρέα του και να ευχαριστηθεί έτσι την Κυριακή του, στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την σχέση μεταξύ της αστυνομίας και την τοπικής κοινωνίας.

Ο λαϊκός αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» είναι 5χλμ, (απευθύνεται παιδιά από 12 ετών και άνω και ενήλικες), ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης υπάρχει και ο παιδικός αγώνας δρόμου του 1χλμ (απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων). Σημείο έναρξης και τερματισμού και για τους δύο αγώνες είναι το Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.

Μέχρι και 31/03 έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους, ενώ στα σχολεία υπάρχει και η δυνατότητα συμπλήρωσης της έντυπης δήλωσης συμμετοχής από τους μαθητές.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται απ’ την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πολλών φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δημοσθένης Ταμπακέλης μιλώντας στη «Σ» για τον αγώνα «Άγιος Αρτέμιος», το στόχο της διοργάνωσης, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιούν συχνά οι αστυνομικοί της περιοχής τόνισε:

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»: Γιορτή για τον αθλητισμό και την αστυνομία
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης

«τα τελευταία τρία χρόνια ξεκίνησε και ο παιδικός αγώνας δρόμου του 1χλμ. Αρχικά ο αγώνας «Άγιος Αρτέμιος» ήταν 9χλμ, αλλά μειώσαμε την απόσταση στα 5χλμ, ώστε να είναι πραγματικά λαϊκός αγώνας και να μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι δεν είναι αθλητές, αλλά επιθυμούν να έρθουν να τρέξουν ή να περπατήσουν με την οικογένειά τους ή με την παρέα τους και να περάσουν μια όμορφη ημέρα και έτσι να μπουν σιγά – σιγά και στην φιλοσοφία του αθλητισμού και να εντάξουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Ο αγώνας του 1χλμ που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού προστέθηκε με διττό σκοπό. Τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, αλλά και στην αστυνομία. Να γνωρίσουν την αστυνομία, να αποκτήσουν την δική τους εικόνα, να μάθουν τι κάνει η εκάστοτε υπηρεσία και κυρίως να μάθουν πως μπορούν να προστατευτούν από τον εκάστοτε κίνδυνο ή την εκάστοτε έκτακτη ανάγκη που χρειάζεται η επέμβαση της αστυνομίας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ξενάγηση στο αστυνομικό μέγαρο που ακολουθεί μετά από τον αγώνα. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι σημαντικός και σημασία έχει τα παιδιά να νιώσουν την αστυνομία και τους αστυνομικούς κοντά τους ως προστάτη και όχι ως φόβο ή τιμωρό και γι’ αυτό στο πλαίσιο της ξενάγησης σε κάθε υπηρεσία θα υπάρχει ένας αστυνομικός που θα εξηγεί στα παιδιά τον ρόλο της εκάστοτε υπηρεσίας, ενώ, όπως πάντα, θα υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά να διαβιβάσουν σήμα από το κέντρο της αστυνομίας προς κάποια περιπολικά , ώστε να δημιουργηθεί μια θετική ανάμνηση για την αστυνομία και τους αστυνομικούς.

Το 2019 διοργανώθηκε ο αγώνας για τελευταία αφορά, καθώς μετά ήρθε ο covid. Τα παιδιά που συμμετείχαν τότε στον αγώνα «Άγιος Αρτέμιος» του 1χλμ ήταν περίπου 400 και αυτό ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για μας, όπως επίσης και ιδιαίτερα ευχάριστο, καθώς εκτός από την επαφή που αποκτούν μέσα από την ξενάγηση παίρνουν ως δώρο μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, αλλά και άλλα τα δώρα (λ.χ. ποδήλατα), ενώ υπάρχουν και οι δωροεπιταγές για παιχνίδια, αθλητικά είδη και βιβλία και όλα αυτά χαροποιούν τα παιδιά και εμάς μαζί τους.

Η πρώτη σκέψη που είχαμε και από κει προέκυψε ο αγώνας δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» ήταν να κάνουμε κάτι που η κοινωνία και η αστυνομία να έρθουν κοντά. Ο στόχος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι να αναπτύξει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης της κοινωνίας και της αστυνομίας σε παγκόσμιο, εθνικό και κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών έχει κάνει πολλά πράγματα όπως ο εν λόγω αγώνας, το φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ, αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, διοργανώνουμε ημερίδες για να ενημερωθεί ο κόσμος για την παραβατικότητα, αλλά και για κοινωνικά θέματα. Έχουμε επίσης δημιουργήσει τη θεατρική ομάδα της αστυνομίας, της «Θεατροpolice» που έχει ανεβάσει πολλά θεατρικά και η οποία έχει και κοινωνική δράση, καθώς μέσα από τις παραστάσεις μας στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές του τόπου μας, αλλά και οικογένειες συναδέλφων και συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. Σκοπός είναι να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της υπηρεσίας, ενώ μέσα από τις δράσεις αυτές αναδεικνύουμε ταυτόχρονα και το πνευματικό υπόβαθρο του έλληνα αστυνομικού».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.