Πέμπτη, 30η Μαρτίου 2023  5:14 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 19:21

Μεσολόγγι: Κατάληψη της Γεωπονικής για κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους της Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στο Μεσολόγγι, οι φοιτητές προέβησαν σε κατάληψη της σχολής.

Το συγκεκριμένο αίτημα είναι μείζονος σημασίας αφενός για τους ίδιους τους φοιτητές και αφετέρου για τη βιωσιμότητα της σχολής.

Είναι προφανές ότι εάν δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, τότε η σχολή δεν θα είναι ελκυστική για εισαγωγή νέων φοιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

“Σήμερα 16/03/23 (σ.σ. χθες), αποφασίστηκε ομόφωνα, από τους φοιτητές όλων των τμημάτων Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου, παρέμβαση με γενική κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για:

Την άρνηση των υπεύθυνων υπουργών και της κυβέρνησης να υποβάλλουν προς ψήφιση στην βουλή την αναγνώριση του πτυχίου και της Γεωπονικής Σχολής ως 5ετούς φοίτησης, με αποτέλεσμα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

Με αυτή την αφορμή, ο πανεπιστημιακός χώρος θα παραμείνει υπό κατάληψη, έως ότου ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής
  • Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των τμημάτων
  • Ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι το τελευταίο μέσο που διαθέτουμε μετά την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για το μέλλον των φοιτητριών και φοιτητών, την αδιαφορία για το μέλλον της Σχολής και της πόλης που μας φιλοξενεί.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών”

messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News