Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  3:16 μμ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 18:45

Η «καρδιά» του μαθητικού θεάτρου «χτυπά» στο Αγρίνιο- «Ανοίγει» η αυλαία του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει αύριο, Τετάρτη 1η Μαρτίου, η αυλαία του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου για πρώτη φορά πανελλήνιου χαρακτήρα.

Η πρεμιέρα θα γίνει με την παράσταση «Γαμήλιο Εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη, την οποία «ανεβάζει» η θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Για τον επόμενο μήνα 20 μαθητικές θεατρικές παραστάσεις, σχολείων από όλη την Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, σε μία αξιέπαινη διοργάνωση, στην οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της διοργάνωσης διέθεσαν χρόνο και μεράκι.

Επί τη αφορμή της έναρξης του Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός για τα μαθητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Αγρινίου και το οποίο επιστρέφει μετά από τρία χρόνια που η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου.

Μίλησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Χρήστος Ζαρκαβέλης. Για πρώτη φορά την συνδιοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάμθιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με τον Μιχάλη Χατζή, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων να τοποθετείται κι αυτός με τη σειρά του.

Την καλλιτεχνική επιτροπή συγκροτούν ο Γιώργος Μικέλης (φιλόλογος-θεατρολόγος), η Κάτια Ζαρκάδα (ηθοποιός-κοινωνιολόγος), η Μαρία Τσιρώνη (μουσικός-εκπαιδευτικός) και ο Τάκης Χατζηγεωργίου (εκπαιδευτικός).

Η κυρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι φέτος συμμετέχουν σχολεία από όλη τη χώρα, από πόλεις όπως η Λάρισα, η Πτολεμαΐδα, το Καρπενήσι και αλλού. «Για ένα μήνα η πόλη γιορτάζει», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον κ. Ρένο Χριστοδουλίδη, τον προκάτοχο του κυρίου Χατζή στη θέση του υπεύθυνου σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρότι συνταξιοδοτημένος συνέδραμε τα μέγιστα για την διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέδραμαν για την οργάνωση εξέφρασε ο Χρήστος Ζαρκαβέλης, ευχόμενος παράλληλα και καλή επιτυχία σε όλους. Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Μιχάλη Χατζή ενώ σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τον Τάκη Χατζηγεωργίου, που εξήρε το γεγονός ότι «ανεβαίνουν» είκοσι παραστάσεις από κορυφαίους θεατρικούς δημιουργούς, καθώς και από το Ρένο Χριστοδουλίδη που εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν και κάλεσε τον κοινό της πόλης να στηρίξει το φεστιβάλ, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο».

Δείτε βίντεο:


Το πρόγραμμα:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 347 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.