Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 11:40

Εμπορική Συλλογική Κίνηση: "Πλειστηριασμοί, εμείς οι έμποροι και η κοινωνία"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλειστηριασμοί, εμείς οι έμποροι και η κοινωνία

Οι εκλογές του Συλλόγου μας τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα για τους συναδέλφους μας όχι μόνο δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά όλο και αυξάνονται. Οπότε που καιρός για χάσιμο.

Αν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο  που συνήθως οι έχοντες την εξουσία, ασκούν μια λιγότερο σκληρή πολιτική (ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας), βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο φέτος δε συμβαίνει.

Με επιταχυμένες διαδικασίες του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε απόφαση που δίνει το πράσινο φως στα Funds, που έχουν αγοράσει κοψοχρονιά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να προχωρούν άμεσα σε πλειστηριασμούς.

Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πολλάκις με χρήματα του κρατικού κουμπαρά, άρα δικά μας χρήματα, πούλησαν σχεδόν τσάμπα κόκκινα δάνεια σε επενδυτικές εταιρείες.

Κάποιος έμπορος π.χ. που έχει πάρει ένα επαγγελματικό δάνειο πριν χρόνια, παρόλο που πιθανόν να έχει αποπληρώσει ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσό παρά τις συνεχόμενες κρίσεις που βρήκε στο διάβα του (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, πληθωριστική) κινδυνεύει σήμερα να χάσει την επαγγελματική του στέγη από κάποιους μεγαλοεπενδυτές.

Κινδυνεύει ακόμα να χάσει και το σπίτι που μεγαλώνει την οικογένειά του.

Και δεν κινδυνεύει μόνο ο έμπορος, αλλά οποιοσδήποτε συμπολίτης μας αδυνατεί στην παρούσα φάση να αποπληρώσει το στεγαστικό του ή κάποιο άλλο δάνειο.

Και όλα αυτά γιατί η σημερινή σκληρή εφαρμοζόμενη πολιτική αβαντάρει την αισχροκέρδεια και το θησαυρισμό των δικών τους Funds ανεξαρτήτως κοινωνικού και πολιτικού κόστους.

Δεν μιλάμε για θεωρίες και μανιφέστα. Πλειστηριασμοί πατρογονικών ή μη, περιουσιών συμβαίνουν πλέον καθημερινά δίπλα μας, στην πόλη μας, στη γειτονιά μας.

Απαιτούμε:

-Θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ειδικού Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

-Προστασία της επαγγελματικής στέγης για κάθε μικρομάγαζο.

-Προστασία της πρώτης κατοικίας από τα αιμοδιψή κοράκια, Funds και  τράπεζες.

Εμπορική Συλλογική Κίνηση

πηγή φωτο: tanea.gr

Διαβάστηκε 515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 11:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα